Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Δεν θα διατηρηθεί η ανάκαμψη στις μετοχές - Προσοχή στην Ιταλία

Capital Economics: Δεν θα διατηρηθεί η ανάκαμψη στις μετοχές - Προσοχή στην Ιταλία
Την προσοχή στις εξελίξεις που αφορούν την Ιταλία και τον εμπορικό πόλεμο, συνιστά η Capital Economics
Τους λόγους που οδήγησαν τις μετοχές στο rebound της Δευτέρας καταγράφει η Capital Economics, με τους αναλυτές ωστόσο να εκτιμούν ότι δεν θα συνεχιστεί.  
Ο πρώτος λόγος που οδήγησε στην ανάκαμψη των μετοχών διεθνώς, είναι το γεγονός ότι οι επενδυτές αντιμετωπίζουν την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από ΕΕ, Μεξικό και Καναδά, ως μια κίνηση τακτικισμού από την πλευρά του Donaldf Trump, παρά ως το έναυσμα του εμπορικού πολέμου.
Παρόλα αυτά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η απειλή ενός εμπορικού πολέμου είναι πιο μεγάλη από ποτέ.
Δεύτερος λόγος που έδωσε ώθηση στις αγορές, είναι η αποκλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στη Ιταλία, η οποία προκάλεσε την πτώση στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου.
Η νέα ιταλική κυβέρνηση που προέκυψε από τη συνεργασίας Λέγκας - Κινήματος Πέντε Αστέρων, ορκίστηκε την περασμένη Παρασκευή και φαίνεται πιο φιλική στις αγορές από ότι αναμενόταν.
«Ωστόσο τα προβλήματα της Ιταλίας δεν έχουν τελειώσει.
Εάν επαληθευτούμε, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων θα αυξηθούν ξανά και οι διεθνείς αγορές θα δεχθούν πιέσεις», τονίζουν οι αναλυτές.



Τρίτη παράμετρος ανόδου των αγορών, είναι τα θετικά οικονομικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, με τις μετρήσεις για την απασχόληση και τη μεταποίηση, να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις.
Η Capital Economics προειδοποιεί ωστόσο ότι το 2019 θα αρχίσει η επιβράδυνση της ανάπτυξης όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως, αν και όχι απαραίτητα με τον ίδιο ρυθμό.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, πρόκεται για μια πολύ σημαντική παράμετρο, καθώς το ράλι στις διεθνείς αγορές από τα μέσα του 2016 έχει «οδηγό» την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης