Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαυραγάνης για Σκοπιανό: Υποκριτική η στάση της ΝΔ – Δεν θα δεχθούμε κανένα όνομα με τον όρο Μακεδονία

Μαυραγάνης για Σκοπιανό: Υποκριτική η στάση της ΝΔ – Δεν θα δεχθούμε κανένα όνομα με τον όρο Μακεδονία
Δεν θα υπερψηφίσουμε καμία τέτοια συμφωνία υποστήριξε ο υφυπουργός Υποδομών
Την θέση ότι η στάση της ΝΔ είναι υποκριτική όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ επιμένουν στο ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν καμία συμφωνία που να περιέχει όνομα με την χρήση του όρου Μακεδονία.
«Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που τέλεσε το μέγα αμάρτημα.
Το δεύτερο αμάρτημα το τέλεσε το ΠΑΣΟΚ το 1995.
Από το 1992 όμως είχε προφτάσει ο Αντώνης Σαμαράς να υποβαθμίσει το ζήτημα αυτό μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, καθώς αντί να το βάλει στην βάση της απειλής ενός κράτους με το άρθρο 23 της Χάρτας του ΟΗΕ, όπου θα επιβαλλόταν στον ΟΗΕ να πάρει μίαν απόφαση για τη δικαίωση της Ελλάδας, το υποβάθμισε ως απλή ονοματολογική διαφορά.
Εξαιτίας αυτού του αιτήματος, που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς και η ελληνική κυβέρνηση, βγήκαν δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που τι έλεγαν;
Επειδή είναι μία ονοματολογική διαφορά βρείτε μία λύση μεταξύ σας, με μία ενδιάμεση συμφωνία, η οποία ήλθε το 1995 και αποδέχθηκε ο Κώστας Σημίτης τον όρο Μακεδονία, το δεύτερο τραγικό σφάλμα της ελληνικής διπλωματίας» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαυραγάνης.
«Σήμερα έρχεται ο Νίκος Κοτζιάς σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όταν τα βόρεια σύνορά μας πρέπει να είναι εντελώς διαφυλαγμένα, έχοντας έναν άστατο και άτακτο γείτονα, μία αναθεωρητική δύναμη στα ανατολικά μας, όπως είναι η Τουρκία» υποστήριξε ο υφυπουργός Υποδομών, ο οποίος για ακόμα μια φορά ξεκαθάρισε τη στάση των ΑΝΕΛ.
«Διατρανώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε κανένα όνομα με το συνθετικό του Μακεδονία εντός αυτού.
Αυτό δεν είναι μία ονοματολογική εμμονή, είναι απόρροια της βαθειάς μας πεποίθησης ότι οποιοσδήποτε αλυτρωτισμός από την πλευρά των Σκοπίων, που σήμερα μπορεί να είναι ένα μικρό κρατίδιο, αλλά αύριο κανείς δεν γνωρίζει στους κόλπους ποιου κράτους θα βρεθεί ή ποια κρατική υπόσταση θα αποκτήσει ή ποιοι θα μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν αυτό γι' αυτόν το λόγο, επειδή και το '44 κανείς δεν πίστευε ή το '50 ή το '60 την εξέλιξη αυτού του ζητήματος, γι' αυτόν τον λόγο και εμμένουμε στη θέση μας ότι δεν θα υπερψηφίσουμε καμία τέτοια συμφωνία» τόνισε ο κ.Μαυραγάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης