Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DataTrek: Οι 4 λόγοι που η Wall Street δεν υποχωρεί λόγω του εμπορικού πολέμου

tags :
DataTrek: Οι 4 λόγοι που η Wall Street δεν υποχωρεί λόγω του εμπορικού πολέμου
Η επενδυτική κοινότητα εξακολουθεί να αναγκάζεται να επιλέξει μεταξύ αμερικανικών, ιαπωνικών, ευρωπαϊκών ή ασιατικών μετοχών
Μπορεί οι αναλυτές της JP Morgan και της Goldman Sachs να θεωρούσαν ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση της ρητορικής του Donald Trump κατά των εμπορικών εταίρων να οδηγούσε σε πτώση των τιμών των μετοχών στη Wall Street, αλλά η εικόνα της αγοράς τις τελευταίες ημέρες τους έχει διαψεύσει.
Μάλιστα ο Nick Colas της DataTrek δίνει την απάντηση στη... μη αντίδραση της αγοράς, θέλοντας να εξηγήσει την ανθεκτικότητα των αμερικανικών μετοχών ενόψει της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων.
Στο τελευταίο του σημείωμα για τους πελάτες, η Colas παρουσιάζει τέσσερις συγκεκριμένες εξηγήσεις για τους οποίους οι μετοχές παραμένουν ανθεκτικές ενόψει της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων και στην κορυφή, όπως είπε, είναι ότι η αγορά πιστεύει ότι υπάρχει μια σιωπηρή «εμπορική πολιτική», δεδομένης της πολύ γνωστής ανησυχίας του αμερικανού προέδρου για την αύξηση των τιμών των μετοχών.
Άλλες πιθανές αιτίες: συνεχιζόμενη αντοχή στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, τα χαμηλά επιτόκια και η σχετική ισχύ της αμερικανικής οικονομίας (και κατά συνέπεια των μετοχών) έναντι της Ευρωζώνης και των ασιατικών αγορών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Colas, η φαινομενικά ανύπαρκτη αντίδραση των αμερικανικών αγορών στις αυξανόμενες ανησυχίες ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου θυμίζει μια παλιά ιστορία του Sherlock Holmes, "Η περιπέτεια του Silver Blaze".
Στην ιστορία πρωταγωνιστεί ένα διάσημο "σκυλί που δεν γαύγιζε", με αποτέλεσμα να κλέψουν την οικία που "φύλαγε" και το αφεντικό του να δολοφονηθεί.
Αν και ο σκύλος γνώριζε τον ένοχο (ο οποίος δεν ήταν ο βασικός ύποπτος) παρέμεινε ήσυχος.
Το αν οι λεγεώνες των επενδυτών σε μετοχές έχουν ένα συλλογικό IQ που ξεπερνάει το τυπικό σκυλί της ιστορίας είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, αλλά είναι υπερβολικά μεγάλη για να αναλυθεί.
Επομένως, θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε ορισμένους λόγους για τους οποίους οι μετοχές φαίνονται ξεκάθαρα από την αφήγηση του "Smoot Hawley, Part 2".

Ακολουθούν 4 πιθανές εξηγήσεις:
1) Ο Πρόεδρος Trump οδηγεί αυτή τη διαδικασία και οι αγορές πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να συνειδητοποιήσει την αμερικανική αγορά μετοχών / οικονομίας πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.
Επιπλέον, εκφράζει τόσο τη συμβατική οικονομική σοφία όσο και το μεγαλύτερο μέρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με την εμπορική στάση του, αφήνοντάς τον πλήρως εκτεθειμένο σε οποιαδήποτε οικονομική ανάκαμψη της αγοράς.

Συμπέρασμα: Σχεδόν όπως η έννοια του "Fed put", υπάρχει μια σιωπηρή "εμπορική πολιτική που τίθεται" στην τρέχουσα ρητορική, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρή είναι.
Αν όλα τα παραπάνω αρχίζουν να βλάπτουν την αμερικανική εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων / καταναλωτών ή τις τιμές των μετοχών, οι αγορές αναμένουν ότι ο Πρόεδρος Trump θα επιστρέψει στο παροιμιώδες "New York minute".

2) Η ανάπτυξη του κλάδου της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και της τεχνολογίας είναι αρκετά ισχυρή για να προκαλέσει ακόμα και φόβους στο εμπόριο.
Ο S&P 500 υποχωρεί φέτος κατά μόλις 0,5%, αν αποκλειστεί ο τομέας Τεχνολογίας.
Αυτή η ομάδα κινείται με το δικό της ρυθμό, και αυτός ο ρυθμός παραμένει ισχυρός.

Συμπέρασμα: Ο κλάδος Cap Tech είναι μια φούσκα, αλλά όχι απαραίτητα από την άποψη της αποτίμησης.
Αντίθετα, είναι ένας τομέας που οδηγείται από τη δύναμή του να δημιουργήσει καινοτόμες λύσεις και ανάπτυξη.
Αυτά τα θεμελιώδη στοιχεία είναι τώρα σε τόσο κρίσιμα επίπεδα που ακόμη και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να τα επηρεάσουν.

3) Η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από τους πιθανούς εμπορικούς πολέμους ήταν αρκετή για να σταματήσει την πολιτική προς τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας τις αποτιμήσεις των μετοχών.
Θυμηθείτε πότε το 10ετές αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών φαινόταν σωστό με απόδοση 3,25%;
Αυτό ήταν πριν από 2 εβδομάδες.
Τώρα, τα προβλήματα στην Ευρωζώνη σε συνδυασμό με τις ανησυχίες της εμπορικής πολιτικής έχουν οδηγήσεις τις αποδόσεις κάτω από το 3%.

Συμπέρασμα: Μερικές φορές οι επενδυτές αντιλαμβάνονται την έκθεση μόλις την πάρουν.
Αυτό συμβαίνει με τις εμπορικές ανησυχίες για τις οποίες μιλάμε εδώ.
Οι τίτλοι που έχουν μειώσει τις αποδόσεις δεν είναι αυτό που ο καθένας θα χαρακτήριζε θετικούς για την παγκόσμια ανάπτυξη ή σταθερότητα.
Αλλά είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τις ι πωλήσεις σε αμερικανικά ομόλογα και να υποστηρίξουν τις τιμές των μετοχών.

4) Οι οικονομικές επιπτώσεις ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου μπορεί να είναι χειρότερες στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Κίνα από ό, τι στις ΗΠΑ και οι παγκόσμιοι επενδυτές πρέπει να βάλουν τα χρήματά τους κάπου.
Τα πρόσφατα προβλήματα σχετικά με τις ιταλικές εκλογές υπογράμμισαν τον ακόμα εύθραυστο χαρακτήρα της οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.
Η πολιτική της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας, τόσο διευκολυντική όσο είναι, απέτυχε ακόμα να δημιουργήσει πληθωρισμό.
Και η Κίνα εξακολουθεί να χρειάζεται τους Αμερικανούς καταναλωτές να χρηματοδοτήσουν την επέκτασή της και να συνεχίσουν να τραβούν από τη φτώχεια εκατομμύρια πολίτες της.

Συμπέρασμα: Είναι πλέον βέβαιο ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος, αλλά η επενδυτική κοινότητα εξακολουθεί να αναγκάζεται να επιλέξει μεταξύ αμερικανικών, ιαπωνικών, ευρωπαϊκών ή ασιατικών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης