Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ανησυχία για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ιταλίας - Κίνδυνος από την αύξηση των δαπανών

tags :
UBS: Ανησυχία για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ιταλίας - Κίνδυνος από την αύξηση των δαπανών
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ιταλικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά 19 μονάδες βάσης στο 2,757%, ενώ το 2ετές ενισχύθηκε κατά 21,2 μονάδες βάσης στο 1,015%
Ιδιαίτηρη ανησυχία επικρατεί στο επενδυτικό κοινό μετά την ομιλία του Ιταλού πρωθυπουργού, Giuseppe Conte.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η απόδοση του 10ετούς κρατικού ιταλικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά 19 μονάδες βάσης στο 2,757%, ενώ το 2ετές ενισχύθηκε κατά 21,2 μονάδες βάσης στο 1,015%.
Οι επενδυτές ανησυχούν για το πόσο σκληρή στάση θα κρατήσει η ιταλική κυβέρνηση απέναντι στην ΕΕ και για το τι είδους δημοσιονομική πολιτική θα εφαρμοστεί.
«Ενώ οι εκλογές έχουν αποφευχθεί μέχρι στιγμής, η ικανότητα αυτής της νέας, άπειρης κυβέρνηση να κυβερνά, καθώς και τα σχέδια της για τα δημοσιονομικά και την Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο της αγοράς» δήλωσε ο Norbert Aul, στρατηγικός αναλυτής της UBS.
«Με περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο, οι τυχόν περίπλοκες προτάσεις για δαπάνες θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις εντάσεις εσωτερικά και εντός της ΕΕ, να οδηγήσουν σε υποβαθμίσεις και κατά συνέπεια σε υψηλότερο risk premium για τα ιταλικά assets παράλληλα με μεγαλύτερη αστάθεια» επεσήμανε ο Aul.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης