Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, μετά τα ρεκόρ στον Nasdaq - Επιφυλακτικότητα εν μέσω εμπορικών ανησυχιών

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, μετά τα ρεκόρ στον Nasdaq - Επιφυλακτικότητα εν μέσω εμπορικών ανησυχιών
Με οριακές μεταβολές άνοιξε η Wall Street, μία ημέρα αφότου ο Nasdaq έκλεισε σε επίπεδα - ρεκόρ
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (5/6/2018) η Wall Street, μία ημέρα αφότου ο Nasdaq έκλεισε σε επίπεδα - ρεκόρ, δεχόμενος ώθηση κυρίως από τις μετοχές της Apple και της Amazon.
Περί τις 16:45, ο Dow Jones Industrial average υποχωρεί κατά 0,1% στις 24.790 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.749 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα, στις 7.631 μονάδες, «αγγίζοντας» νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύονται και σήμερα, με την Amazon να σημειώνει άνοδο 0,8% και την Apple να καταγράφει κέρδη 0,6%.
Σε θετική πορεία κινείται και η μετοχή της Microsoft, με οριακά κέρδη 0,2%, στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της GitHub, έναντι του ποσού των 7,5 δισ. δολ.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των βασικών τους εταίρους παραμένουν υψηλές.
Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην εφαρμογή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την ΕΕ και τον Καναδά.
Η ΕΕ απείλησε ότι θα «απαντήσει», λέγοντας ότι θα επιβάλει δικά της αντίμετρα, ενώ η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Chrystia Freeland, δήλωσε ότι η χώρα σχεδιάζει να επιβάλει επίσης δασμούς στις ΗΠΑ.
Οι ηγέτες από τις επτά κορυφαίες οικονομίες του κόσμου (G7) αναμένεται να συνεδριάσουν στον Καναδά αυτή την εβδομάδα, με το εμπόριο να αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινούνται και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο δημοσιεύματος που ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ζητήσει από κορυφαία κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ, όπως η Σ. Αραβία, να προχωρήσουν σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής τους κατά ένα εκατ. βαρέλια.
Εν τω μεταξύ, ενισχυμένες παραμένουν για ακόμα έναν μήνα οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Πετρελαίου της χώρας, παρά την απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία και την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της χώρας για τον Μάιο του 2018 ανήλθαν σε 2,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ οι εξαγωγές των ελαφρότερων ειδών πετρελαίου διαμορφώθηκαν στα 300 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Περί τις 15:00, η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 1,7% στα 74 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού σημειώνει πτώση 0,3% στα 64,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης