Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χουλιαράκης: Σε φοροελαφρύνσεις θα δοθεί το 100% του υπέρ-πλεονάσματος το 2019

Χουλιαράκης: Σε φοροελαφρύνσεις θα δοθεί το 100% του υπέρ-πλεονάσματος το 2019
Από το 2021 το υπέρ-πλεόνασμα θα μοιράζεται (50%-50%) σε φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές
Το 100% του υπερπλεονάσματος το 2019 θα δοθεί για φοροελαφρύνσεις, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χουλιαράκης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι για το 2020, το 75% του υπερπλεονάσματος θα δοθεί στις φοροελαφρύνσεις και το 25% σε κοινωνικές παροχές, ενώ από το 2021 και μετά το ποσό του υπερπλενάσματος θα μοιράζεται εξίσου, κατά 50% σε φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές.
Επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι κατά τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου δεν θα υπάρχει δέσμευση για τον κατώτατο μισθό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αυξήσεων.
Εξάλλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε στους βουλευτές ότι στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται μία νέα ρύθμιση, η καθιέρωση του στεγαστικού επιδόματος.
Το εν λόγω επίδομα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά 1.350.000 άτομα και το κόστος του ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ, συνολικά.
Η κ. Φωτίου είπε το επίδομα θα δοθεί σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 24.000 ευρώ και θα κυμαίνεται από 70 ευρώ για ένα άτομο μέχρι και 210 ευρώ για οικογένεια.
Επίσης, η κ. Φωτίου είπε ότι στο πολυνομοσχέδιο θα προβλέπεται η εγγραφή στον ΟΑΕΔ, όλων των δικαιούχων του επιδόματος αλληλεγγύης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης