Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεστάλη η λειτουργία της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων «Bitfinex», μετά από κυβερνοεπίθεση

tags :
Ανεστάλη η λειτουργία της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων «Bitfinex», μετά από κυβερνοεπίθεση
Σταματά προσωρινά η λειτουργία της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων «Bitfinex», μετά από επίθεση χάκερς 
Σε προσωρινή (;) διακοπή λειτουργίας προχώρησε σήμερα (5 Ιουνίου 2018) η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων «Bitfinex», μία εκ των μεγαλύτερων του κόσμου, έπειτα από κυβερνοεπίθεση.
Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, η επίθεση των χάκερς αύξησε κατακόρυφα το «φορτίο» στους διακομιστές (servers).
Η εδρεύουσα στο Χονγκ Κονγκ πλατφόρμα «χτυπήθηκε» από το λεγόμενο DDoS (distributed denial-of-service attack), το οποίο κατακλύζει με ιούς το σύστημα διακομιστών.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν εκλάπησαν ψηφιακά νομίσματα.

Οι μεγαλύτερες κλοπές ψηφιακών νομισμάτων από χάκερς

Ψηφιακά νομίσματα «Verge» (οδήγησε σε κατάρρευση 25% την τιμή!) συνολικής αξίας 1,4 εκατ. δολαρίων έκλεψαν οι χάκερς (αν και ο όρος «κράκερς» ταιριάζει περισσότερο) από πλατφόρμες διαπραγμάτευσης, τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, ωστόσο η κυβερνοεπίθεση αποτελεί μία μόνο από τις δεκάδες περιπτώσεις που έχουν λάβει χώρα τους προηγούμενους μήνες.
Τον περασμένο Απρίλιο, επισημαίνεται, οι χάκερς είχαν κλέψει εκ νέου κρυπτονομίσματα Verge.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου «howmuch.net», από τον Ιούνιο 2016 έχουν διαπιστωθεί 12 κυβερνοεπιθέσεις εναντίον πλατφορμών διαπραγμάτευσης ψηφιακών νομισμάτων με λεία άνω των 10 εκατ. δολαρίων, όταν μέχρι τότε είχε λάβει χώρα μόλις μία.
Μεγαλύτερη παραμένει αυτή στην πλατφόρμα «Mt. Gox», το 2014, όταν οι χάκερς έκλεψαν Bitcoins συνολικής αξίας 450 εκατ. δολαρίων (η τωρινή αξία ανέρχεται σε 6 δισεκ. δολάρια)!
Αναλυτικότερα:



Εκτόξευση των κυβερνο-επιθέσεων με στόχο το «mining» κρυπτονομισμάτων, το 2017

Ο αριθμός των κυβερνο-επιθέσεων με απώτερο σκοπό τον έλεγχο του υπολογιστή και, μετέπειτα, την «εξόρυξη» (mining) ψηφιακών νομισμάτων («cryptojacking»), εκτοξεύθηκαν κατά 8.500% το περασμένο έτος, σύμφωνα με έκθεση (2018 Internet Security Threat Report) που συνέταξε η Symantec.
Αξίζει να σημειωθεί το σχόλιο της Symantec, η οποία εκτιμά πως το cryptojacking δεν αποτελεί επί της ουσίας έγκλημα, απλά προκαλεί επιβράδυνση των υπολογιστικών συστημάτων και υπερθέρμανση του τροφοδοτικού.
Το cryptojacking πραγματοποιείται μέσω διαφόρων αναξιόπιστων λογισμικών που «κατεβάζει» ο χρήστης στον υπολογιστή του, αλλά και από ιστότοπος όπως το «Pirate Bay».
Οι περισσότερες επιθέσεις cryptojacking (24,47% επί του συνόλου) καταγράφηκαν το περασμένο έτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία και η Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης