Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, μετά από 2 ημέρες απωλειών - Στα 1.302,20 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, μετά από 2 ημέρες απωλειών - Στα 1.302,20 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,4% έκλεισε, μετά από δύο ημέρες απωλειών, ο χρυσός, ξεπερνώντας μάλιστα τα 1.300 δολ.
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (5/6/2018), μετά από δύο ημέρες απωλειών, ο χρυσός, ξεπερνώντας μάλιστα τα 1.300 δολ., καθώς υποχωρεί ελαφρώς το δολάριο, ενώ οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των βασικών τους εταίρων παραμένουν υψηλές.
Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην εφαρμογή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την ΕΕ και τον Καναδά.
Η ΕΕ απείλησε ότι θα «απαντήσει», λέγοντας ότι θα επιβάλει δικά της αντίμετρα, ενώ η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Chrystia Freeland, δήλωσε ότι η χώρα σχεδιάζει να επιβάλει επίσης δασμούς στις ΗΠΑ.
Οι ηγέτες από τις επτά κορυφαίες οικονομίες του κόσμου (G7) αναμένεται να συνεδριάσουν στον Καναδά αυτή την εβδομάδα, με το εμπόριο να αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με κέρδη 0,4% ή 4,90 δολ., στα 1.302,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,172 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,2% σε σχέση με το γιεν, στα 109,6 γιεν.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Το δολάριο υποχώρησε εκ νέου σήμερα, εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές εντάσεις και ενίσχυσης του ευρώ, μετά τις διαβεβαιώσεις της νέας ιταλικής κυβέρνησης ότι δεν θα επιδιώξει μία έξοδο από την Ευρωζώνη.
Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στο πολύτιμο μέταλλο, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο χρυσός είχε δεχτεί πιέσεις την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που συνέβαλαν στην αύξηση των πιθανοτήτων για τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018, αντί των δύο που έχει προεξοφλήσει ήδη η αγορά.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης