Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Προς εξυγίανση και πώληση στην ONEX Shipyards το Νεώριο Σύρου

Πιτσιόρλας: Προς εξυγίανση και πώληση στην ONEX Shipyards το Νεώριο Σύρου
Το σχέδιο εξυγίανσης θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο εντός των επόμενων ημερών
Μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο το σχέδιο εξυγίανσης για να περάσουν τα ναυπηγεία Νεώριον Σύρου στον ελληνοαμερικανικό όμιλο ONEX Shipyards.
Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στις συνομλίες που είχε με τους εργαζόμενους κατά τη σημερινή (5/6) του επίσκεψη στο ναυπηγείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και προστίμων, καταβολή του ενός τετάρτου των οφειλών άμεσα και ρύθμιση του υπολοίπου ποσού σε πάνω από 200 δόσεις (εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν μεταξύ 240 και 280).
Δηλαδή, από τα 40 εκατ. ευρώ που είναι το «άνοιγμα» της  εταιρείας Νεώριον Σύρου, 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν άμεσα για κάλυψη μέρους των οφειλών, ενώ τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ θα ρυθμιστούν σε βάθος χρόνου.
Η διαπραγμάτευση μεταξύ της ONEX, των τραπεζών και του Δημοσίου, είχε εστιαστεί το τελευταίο διάστημα στο κατά πόσο οι βασικοί πιστωτές, που είναι το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ, θα αποδέχονταν η ρύθμιση των οφειλών να γίνει σε περισσότερες από 120 δόσεις και, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός, οι διαδικασίες προχωρούν και μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το σχέδιο στο Πρωτοδικείο για να προχωρήσει η συμφωνία.
Στη σημερινή (5/6) συνάντηση σημειώνεται ότι ήταν παρών και ο επικεφαλής του ομίλου ONEX Shipyards Πάνος Ξενοκώστας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης