Ο ακτιβιστής, οι κλέφτες και το άβατο των Εξαρχείων

Ο ακτιβιστής, οι κλέφτες και το άβατο των Εξαρχείων
Η ώρα του «ναι σε όλα»
Ο ακτιβιστής, οι κλέφτες και το άβατο των Εξαρχείων

Η ιστορία έτσι όπως μου τη διηγήθηκαν συνέβη πριν από λίγες ημέρες στα Εξάρχεια, εκεί όπου πολλοί υποστηρίζουν ότι λειτουργεί το... άβατο. Τι γίνεται όμως εάν τελείται παράνομη πράξη στα Εξάρχεια; Επεμβαίνει η Αστυνομία; Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν την Αστυνομία ότι γνωρίζει ορισμένα μέλη των αντιεξουσιαστικών οργανώσεων (ή «συλλογικοτήτων», όπως τους ονομάζουν οι Συριζαίοι) και παρ' όλα αυτά δεν κάνει τίποτε για να σταματήσει τη δράση τους.

Τι συμβαίνει όμως εάν (λέμε τώρα) διαρρήξουν το σπίτι ενός πρωτοκλασάτου στελέχους των λεγόμενων ακτιβιστικών οργανώσεων στην καρδιά των Εξαρχείων; Ο ακτιβιστής απευθύνεται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ζητώντας τη βοήθεια της Αστυνομίας και για... προστασία αλλά και για ανακάλυψη των θρασύτατων διαρρηκτών που του άδειασαν το σπίτι.


Οπως μου διηγήθηκε κάτοικος των Εξαρχείων, ο φερόμενος ως επικεφαλής μιας από τις πλέον γνωστές... ακτιβιστικές οργανώσεις  έπεσε τελευταίως θύμα ληστείας στα Εξάρχεια και τι νομίζετε πως έκανε; Κάλεσε το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων. Βεβαίως, οι αστυνομικοί έσπευσαν σε βοήθεια αλλά ταυτόχρονα έβαλαν και τα γέλια λέγοντας: «Λέτε να σταματήσουν τώρα τον ακτιβισμό τους, για να μην τρέχουμε κι εμείς;».
___________
ΒΗΜΑτοδότης 
____________

Η ώρα του «ναι σε όλα»

Πλησιάζει η ώρα τού «ναι σε όλα» και η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα της. Συνολικά έξι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτογραφία), η Εφη Αχτσιόγλου και ο Γιώργος Σταθάκης, έχουν αναλάβει να κάνουν το λεγόμενο «μασάζ» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Να τους ενημερώσουν για το πολυνομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή και θα περιέχει το νέο Μεσοπρόθεσμο αλλά και όλες τις δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς και περιέχονται στο συμπληρωματικό μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding). Ας τους ξεκαθαρίσουν ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα κληθούν να ψηφίσουν για δεύτερη φορά (η πρώτη με την υπερψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου) τις επερχόμενες από 1ης Ιανουαρίου 2019 περικοπές στις συντάξεις.

Για να μην κάνουν μετά τους ανήξερους.Πάντως το «μασάζ» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ψηφίσουν ένα ακόμη (έστω και συμπληρωματικό) μνημόνιο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υποκριτικό. Υπό την έννοια ότι δεν είναι αναγκαίο. Αλλωστε μέχρι τώρα έχουν αποδείξει πως ό,τι  μέτρο έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, όσο σκληρό κι αν ήταν, αυτοί το ψήφισαν. Με πόνο... ψυχής, αλλά το ψήφισαν. Μάλιστα κάποιοι στο κόμμα λένε ότι πιο δύσκολη θα είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο απ' ό,τι η ψηφοφορία στη Βουλή.

http://www.bankingnews.gr

Δ.Ν.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 371


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 372
01/01/1970 - 05:00


Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 371


Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 372
01/01/1970 - 05:00


Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 371


Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 372
01/01/1970 - 05:00


Notice: Undefined offset: 3 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 371


Notice: Undefined offset: 3 in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/modules1.php on line 372
01/01/1970 - 05:00

BREAKING NEWS