Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ρωσία κατασκευάζει πυρηνικά υποβρύχια 5ης γενιάς εξοπλισμένα με υπερηχητικους πυραύλους

Η Ρωσία κατασκευάζει πυρηνικά υποβρύχια 5ης γενιάς εξοπλισμένα με υπερηχητικους πυραύλους
Η Ρωσία κατασκευάζει πυρηνικά υποβρύχια 5ης γενιάς εξοπλισμένα με υπερηχητικους πυραύλους
Ο κ. Vladimir Dorofeyev, διευθύνων σύμβουλος της Malakhit Marine Engineering Bureau, μια ναυπηγική εταιρεία και τμήμα της United Shipbuilding Corporation που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS το 2015 ότι «οι εργασίες για την κατασκευή πέμπτης γενιάς υποβρυχίων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη».
Τώρα  ανώνυμη πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο πρακοτρείο TASS  ότι το πυρηνικό υποβρύχιο Husky πέμπτης γενιάς θα οπλισθεί με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon με ημερομηνία καθέλκυσης το 2027.
«Οι υπερυψωμένοι υπηχητικοί πύραυλο Zircon θα αποτελέσουν το βασικό εξοπλισμό του νεότερου υποβρυχίου πολλαπλών χρήσεων», πρόσθεσε η πηγή.
 


Το υποβρύχιο θα έχει εκτόπισμα 12.000 τόνων, θα είναι εξοπλισμένο με το πιο προηγμένο σύστημα πληροφοριών και ελέγχου μάχης, ένα ηχοσύστημα και ένα σύστημα ενσωμάτωσης στο ενοποιημένο χώρο πληροφόρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο TASS.
Η πηγή της άμυνας δήλωσε στο TASS ότι το υπερυψωμένο σύστημα πυραύλων Zircon θα είναι ένα από τα κύρια όπλα στο υποβρύχιο. Επί του παρόντος, η Δύση δεν διαθέτει συστήματα πυραυλικής άμυνας για να αναχαιτίσει μια ρωσική υπερηχητική επίθεση.
 


Η μελλοντική ανάπτυξη της Ρωσίας από ένα πυρηνικό υποβρύχιο πέμπτης γενιάς σε συνδυασμό με υπερηχητικούς πυραύλους θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι η Ρωσία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ναυτική υπεροχή των ΗΠΑ.
Τα νέα λαμπερά στρατιωτικά όπλα για τον επόμενο πόλεμο σχεδιάζονται και κατασκευάζονται σήμερα, τα οποία περιλαμβάνουν οχήματα πέμπτης γενιάς και υπερηχητικά όπλα.
Ο πόλεμος παραμένει στον ορίζοντα.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης