Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο σπόρος Δραγασάκη και ο καλπασμός της ΣΟΛ Συμβουλευτική στα έργα του δημοσίου

tags :
Ο σπόρος Δραγασάκη και ο καλπασμός της ΣΟΛ Συμβουλευτική στα έργα του δημοσίου
Ο υπερδιπλασιασμός εσόδων σε τέσσερα χρόνια και η αντίστροφη πορεία των κερδών
Ιδιαίτερα δραστήρια αποδεικνύεται στην ανάληψη έργων του δημοσίου η εταιρία ΣΟΛ Συμβουλευτική όπου κατά την ίδρυσή της πριν από δεκαέξι χρόνια πριν μέτοχοι ήταν η εταιρία ορκωτών λογιστών ΣΟΛ και νυν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος μάλιστα στην πρώτη σύνθεση του ΔΣ είχε αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ρίχνοντας το σπόρο για την ανάπτυξη της επιχείρησης.
Μάλιστα η εταιρία μεταβάλλει το καταστατικό της από τον Ιούνιο του 2014 αλλά αυτό δημοσιεύεται στο ΦΕΚ το 2016 και στο τροποποιημένο άρθρο 2 αναφέρεται ως αντικείμενο «η διαχείριση, αξιολόγηση και υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων ή έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ελληνικού δημοσίου που αναφέρονται στην Ελλάδα ή σε χώρες του εξωτερικού».
Τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της εταιρίας είναι αυτά του 2016 όπου επιτυγχάνει αύξηση εσόδων 22% σε σχέση με το 2015.
Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών αυξάνεται στα 3,839 εκ ευρώ από 3,144 εκ ευρώ το 2015.
Το 2014 τα έσοδα ήταν 2,72 εκ ευρώ, το 2013 διαμορφώθηκαν στα 1,855 εκ ευρώ.
Παρατηρείται δηλαδή σε μια τετραετία υπερδιπλασιασμός εσόδων επίτευγμα αξιοθαύμαστο εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Βέβαια παρατηρώντας τις οικονομικές καταστάσεις του 2016 προκαλεί απορία το γεγονός ότι οι εμπορικές της υποχρεώσεις εκτινάσσονται στο 1,38 εκ ευρώ από 668 χιλιάδες του 2015 δεδομένου ότι αποτελεί συμβουλευτική εταιρία. Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι ενώ ο τζίρος στην τετραετία 2013-2016 υπερδιπλασιάζεται τα κέρδη μειώνονται από τα 247 χιλιάδες ευρώ το 2013 στα 125 χιλιάδες ευρώ το 2016.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η παρατήρηση του ορκωτού ελεγκτή της ΣΟΛ Συμβουλευτική στη χρήση του 2016 όπου αναφέρει ότι από το 2011 έως το 2016 η εταιρία δεν έχει ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές ενώ η εταιρία είναι θυγατρική ελεγκτικής με άγνωστους σήμερα τους πιθανούς λοιπούς μετόχους.
Η αποτελεσματικότητά της πάντως είναι εμφανής σε έργα του δημοσίου και ειδικά σε αυτά που αφορούν στην Κοινωνία της Πληροφορίας και συγκεκριμένα στον έλεγχο επενδυτικών σχεδίων.  
Στο πρόσφατα έργα περιλαμβάνεται αυτό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ύψους 60 χιλιάδων Ευρώ περίπου «Σύμβουλος Υποστήριξης της ΕΥΔ ΠΑΑ για την προετοιμασία εφαρμογής των χρηματοδοτικών εργαλείων»!!!
Στα έργα που έχει λάβει στο πρώτο εξάμηνο περιλαμβάνονται αυτά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Πανεπιστημίου Αθηνών (απευθείας ανάθεση), Κοινωνία της Πληροφορίας, Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων , ΟΑΣΑ, Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνος, Ασκληπιείο Βούλας, Οργανισμός Λιμένος Ηγεμουνίτσας, Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, ΕΕΣΣΤΥ κα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης