Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Xρονοβόρα η διαδικασία ελέγχου των οικονομικών της – Δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα

tags :
Folli Follie: Xρονοβόρα η διαδικασία ελέγχου των οικονομικών της – Δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα
Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι δεν θα αναμένονται να βγουν τμηματικά τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργεί η ΕΥ αλλά συνολικά.
Πολύπλοκη όσο και χρονοβόρα αποδεικνύεται η υπόθεση ελέγχου των οικονομικών της Folli Follie που έχει αναλάβει  να ολοκληρώσει η EY.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία ελέγχου η οποία έχει ξεκινήσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, θα κάνει αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί.
Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι δεν θα αναμένονται να βγουν τμηματικά τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργεί ο ελεγκτικός οίκος αλλά συνολικά.
Με αυτό τον τρόπο θα αποτυπώνεται πλήρως και με σαφήνει η χρηματοοικονομική κατάσταση της Folli Follie τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας (με τα αποτελέσματα των ασιατικών αγορών να θεωρούνται κομβικής σημασίας).
Η καθυστέρηση οφείλεται στο μεγάλο όγκο των δραστηριοτήτων της Folli Follie και αφετέρου στην αδυναμία που παρατηρείται στην παροχή στοιχείων από την πλευρά της εισηγμένης.
Όσοι λοιπόν εκτιμούσαν ότι ενδεχομένως υπήρχε μία πρώτη εικόνα μέχρι το τέλος του μήνα, στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι αυτό δεν θα μπορούσε με τίποτα να συμβεί χαρακτηρίζοντας το μάλιστα «αδύνατο».
Παράλληλα με την έρευνα τη ΕΥ «τρέχει» και αυτή της  Επιτροπής  Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου ( ΕΛΤΕ) συνεχίζει την έρευνα των λογιστικών καταστάσεων της Folli - Follie έχοντας στο επίκεντρο την ελεγκτική  εταιρεία «Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές» από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο θέμα  στην επικαιρότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα εστιάζει στη διαδικασία ελέγχου των λογιστικών καταστάσεων από την ελεγκτική εταιρεία αναζητώντας βήμα προς βήμα αν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές της ελληνικής νομοθεσίας κατά τη σύνταξη των οικονομικών  καταστάσεων.
Αξιόπιστη πηγή θεωρεί ότι ο χρόνος των 10 ημερών ήταν αρκετός για τη διοίκηση της Folli - Follie να προσκομίσει τα αναγκαία έγγραφα που θα επιβεβαίωναν την ύπαρξη του ταμείου της εταιρείας που έφθανε τα 446 εκατ. ευρώ με βάση την τελευταία εγγραφή.
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ευθύνες προς τον ορκωτή λογιστή.

Δεν έχει δώσει ακόμη πειστικές εξηγήσεις η διοίκηση της Folli Follie

‘Ενας μήνας μετά που ξέσπασε η υπόθεση της Folli Follie και η διοίκηση του Ομίλου δεν έχει ακόμη δώσει πειστικές απαντήσεις, αν και σε αυτό το διάστημα μεσολάβησε η αναχώρηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου για τον Χονγκ Κονγκ και η εδώ και μία εβδομάδα επιστροφή του στην Αθήνα.
Μπορεί όπως λέγεται η άφιξη του κ. Κουτσολιούτσου να ήταν στο πλαίσιο συντονισμού των κινήσεων του αλλά και της προσωπικής διαπίστωσης για τα όσα συμβαίνουν στην ασιατική αγορά, εντούτοις ακόμη και σήμερα δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις.
Κατά την παραμονή του εκεί ο κ. Κουτσολιούτσος λέγεται ότι είχε συναντήσεις με την διοίκηση της Fosun η οποία αρχικώς πείστηκαν από τις απαντήσεις του, αυξάνοντας μάλιστα στο 16% το ποσοστό συμμετοχής τους στον Όμιλο, δηλώνοντας έτσι την αμμέριστη εμπιστοσύνη τους.
Ομως σύμφωνα με διαρροές του κινεζικού ομίλου αυτή επλήγη μετά την αδυναμία της πλευράς Κουτσολιούτσου να παράσχει επαρκείς διευκρινίσεις.
Πλέον οι σχέσεις με την Fosun έχουν διαταραχτεί, η οποία μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να πάρει απαντήσεις επί των ερωτημάτων που έχει θέσει.
Πληροφορίες που δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να επιβεβαιωθούν, κάνουν λόγο για την προσπάθεια που κατέβαλλε το προηγούμενο διάστημα η οικογένεια Κουτσολιούτσου να βρεθεί υποψήφιος αγοραστής για τη Folli Follie διαισθανόμενη τα όσα μπορεί να ακολουθούσαν, όπως είχε γίνει και το 2012 με την πώληση των ΚΑΕ.
Όμως αυτή τη φορά η προσπάθεια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης