Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Προβλήματα και για τον Macron – Μόλις 3 στους 10 θεωρούν κοινωνικά δίκαιη την πολιτική του

Γαλλία: Προβλήματα και για τον Macron – Μόλις 3 στους 10 θεωρούν κοινωνικά δίκαιη την πολιτική του
Το 59% των Γάλλων υποστηρίζει ότι υπάρχουν πάρα πολλά κοινωνικά επιδόματα
Μόλις τρεις στους δέκα Γάλλους θεωρούν κοινωνικά δίκαιη την πολιτική του πρόεδρου Emmanuel Macron σε μια χρονική στιγμή που εξελίσσεται στη Γαλλία η δημόσια συζήτηση για τα κοινωνικά επιδόματα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA για λογαριασμό της εφημερίδας La Tribune, η πλειοψηφία κρίνει ότι δεν είναι επαρκής η πολιτική του Γάλλου προέδρου για τους λιγότερο προνομιούχους.
Συγκεκριμένα, το 31% χαρακτήρισε «δίκαιη» την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά το 37% εξέφερε την αντίθετη άποψη.
Το 55% θεωρεί πως ο Macron και η κυβέρνησή του δεν κάνουν «αρκετά» για τους «πιο στερημένους», ενώ αντίθετα το 11% κρίνει πως κάνει «πάρα πολλά.
Ωστόσο, 59% υποστηρίζει ότι υπάρχουν «υπερβολικά πολλά κοινωνικά επιδόματα» στη Γαλλία, ενώ το 39% έχει την αντίθετη γνώμη.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση κατέστησε σαφές στα τέλη Μαΐου ότι επίκεινται περικοπές των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας.
Στην ερώτηση τι θα θεωρούσαν ότι αποτελεί προτεραιότητα όσον αφορά το σύστημα πρόνοιας, το 44% τάχθηκε υπέρ της «μείωσης του αριθμού των προσώπων που έχουν δικαίωμα» να παίρνουν επιδόματα, το 30% εκφράστηκε υπέρ της «μείωσης της διάρκειας» των επιδομάτων, ενώ για το 9% πρωτεύει «η μείωση του ύψους των επιδομάτων». Το 17% δεν εξέφρασε άποψη.
Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου από την 4η ως την 5η Ιουνίου σε δείγμα 1.018 προσώπων 18 ετών και πάνω που επελέγη με την μέθοδο των ποσοστώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης