Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cretu (Κομισιόν): Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων για την περίοδο 2014 – 2020

Cretu (Κομισιόν): Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων για την περίοδο 2014 – 2020
Απάντηση της Επιτρόπου στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη
Την θέση ότι «σήμερα, η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη γιατί έχει την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων για την περίοδο 2014-2020» διατύπωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, Corina Cretu απαντώντας σε παρέμβαση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου.
Η Επίτροπος υποστήριξε ότι η απορρόφηση αυτή επιτεύχθηκε χάρη στη δουλειά και της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Συμβουλίου, ενώ αναφέρθηκε στην εμπειρία από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, παρατηρώντας πως το συμπέρασμα είναι «πως πρέπει να είμαστε ευέλικτοι».
«Υπάρχουν και έκτακτες περιστάσεις και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε γρήγορα.
Και κάποιες υποθέσεις στη Γαλλία, ομοίως, όπως στην περίπτωση της Caterpillar, μας έδειξαν ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ευελιξία.
Τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχαμε κάνει τις προσαρμογές και γι' αυτό θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να έχουμε κάποιους δείκτες, διότι ακόμη και σε πλούσιες χώρες έχουμε θύλακες φτώχειας, χαμηλά ποσοστά εκπαίδευσης κλπ.
Έχουμε θέσει λοιπόν 80% κατά κεφαλήν ΑΕΠ, ποσοστό εκπαίδευσης, κλιματική αλλαγή, ανεργία...
Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τις τεράστιες απώλειες και τα τεράστια οφέλη» υποστήριξε η Επίτροπος.
Από την πλευρά του ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τη δουλειά της Επιτρόπου και εξέφρασε τη διαφωνία με την περικοπή κονδυλίων για πολιτικές συνοχής στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης