Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ABN Amro: Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα παραδοθεί τόσο εύκολα όσο οι ελληνικές - Κίνδυνος από την αύξηση δαπανών

ABN Amro: Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα παραδοθεί τόσο εύκολα όσο οι ελληνικές - Κίνδυνος από την αύξηση δαπανών
Σύμφωνα με ανάλυση της ABN Amro, τα δημοσιονομικά σχέδια της νέας ιταλικής κυβέρνησης στρώνουν το έδαφος για περισσότερο ταραχή στις ιταλικές αγορές
Για περισσότερη αναταραχή στην αγορά λόγω των δημοσιονομικών σχεδίων της νέας ιταλικής κυβέρνησης προειδοποιούν οι αναλυτές της ABN Amro.
O Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, υποσχέθηκε να εφαρμόσει τις βασικές προτεραιότητες του δημοσιονομικού προγράμματος.
Αυτές περιλαμβάνουν μειώσει των φόρων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα στο 15% και ενίσχυση των παροχών σε φτωχούς και άνεργους.
Αυτά τα μέτρα εκτιμάται ότι θα προσθέσουν περίπου 70 δισ. ευρώ ποσό που ισοδυναμείς στο 4% του ΑΕΠ, επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση της ABN Amro.
Στο πλαίσιο αυτό, το ιταλικό χρέος θα αυξηθεί στο 180% το 2030, από το 132% που ήταν το 2017.
«Εάν αυτοί οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι υλοποιηθούν, τα ιταλικά assets θα υποστούν ακόμα μεγαλύτερες απώλειες.
Σε μια ένδειξη ότι ο πρωθυπουργός Conte δεν θα ενδώσει εύκολα στην πίεση της Ευρώπης για συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες, ο ίδιος μίλησε για τη "διαπραγματευτική δύναμη" της Ιταλίας.
Πράγματι, η ιταλική κυβέρνηση δεν παραδοθεί τόσο εύκολα όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις κάθε φορά που έρχονται σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
Η απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά 20 μονάδες βάσης στο 0,973%, ενώ του 10ετούς ενισχύθηκε στο 2,751%.
Εν τω μεταξύ, το ευρώ δέχθηκε πιέσεις, αλλά κινήθηκε υψηλότερα μετά τις φήμες ότι η Ε ΚΤ θα συζητήσεις στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας (14/6/2018) το χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης