Η Τουρκία επιχειρεί στο βόρειο Ιράκ - Έξι Κούρδοι νεκροί

Η Τουρκία επιχειρεί στο βόρειο Ιράκ - Έξι Κούρδοι νεκροί
Η Τουρκία επιχειρεί στο βόρειο Ιράκ - Έξι Κούρδοι νεκροί
Σε εξέλιξη βρίσκονται στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, όπως δήλωσε σήμερα (6/6) και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Β. Bozdaq, λέγοντας ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει επιχείρηση στο Καντίλ.
Ο Bozdaq είπε ότι έχουν γίνει και στο παρελθόν και θα τις κάνουμε από αέρος και ξηράς, εφ όσον είναι απαραίτητες για την ασφάλεια και κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα λέγοντας ότι, όταν ανακοινώσαμε την επιχείρηση στο όρος Καντιλ, αντί να αντιδράσει το PKK (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), αντέδρασε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
Κατά τις αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν έξι Κούρδοι.
O τουρκικός στρατός πλέον και επίσημα επιχειρεί μέσα στο βόρειο Ιράκ. Και δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών S. Soilou, που μίλησε στο πρακτορείο Ανατολή, οι ειδικές δυνάμεις επιχειρούν σε βάθος 20 χιλιομέτρων μέσα στο Ιράκ και καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις.
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τις τελευταίες μέρες και οι αεροπορικές επιδρομές σε στόχους που εντοπίζονται και με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Ο ίδιος ο T. Erdogan, σε προεκλογική του ομιλία, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως το PKK θα χτυπηθεί όπου κι αν βρίσκεται.
«Θα τους χτυπήσουμε στην φωλιά τους» τόνισε εννοώντας το όρος Καντίλ.
Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού στρατου στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εντός του Βορείου Ιρακ έχουν ήδη σκοτωθεί 130 κούρδοι του PKK.
Όπως δείχουν τα πράγματα, μια επιχείρηση προς το όρος Καντίλ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ακόμη και πριν από τις εκλογές.
Με την προϋπόθεση ότι οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις που χερσαία επεκτεινονται ήδη εως και 25 χιλιόμετρα εντός του ιρακινού εδάφους, μέχρι το Χάκουρκ και το Κάνι Ρας, θα προλειάνουν με τη στήριξη της αεροπορίας το έδαφος για μια επίθεση στο όρος Καντίλ, που απέχει περίπου 110 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS