Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γ. Παπαδόπουλος: Κατάσκοπος και του Ισραήλ ο πρώην σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Trump;

tags :
Γ. Παπαδόπουλος: Κατάσκοπος και του Ισραήλ ο πρώην σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Trump;
Ορισμένα βασικά ερωτήματα για τον ρόλο του Ελληνό-Αμερικανού που κατηγορείται ότι «βοήθησε» τους Ρώσους
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, για τον Γιώργο Παπαδόπουλο, Ελληνό-Αμερικανό ο οποίος υπήρξε σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Trump.
Ο Παπαδόπουλος στις 5 Οκτωβρίου 2017 παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα στο FBI αναφορικά με τις επαφές που είχε στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Trump το 2016.
Το FBI ερευνούσε, τότε, τυχόν εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και μάλιστα τέτοιου μεγέθους ώστε να επηρεάσει το αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τη σύζυγο του Παπαδόπουλου, Simona Mangiante Papadopoulos, η οποία είναι δικηγόρος, ο ειδικός σύμβουλος Robert Muller απείλησε ότι θα κατηγορήσει τον Παπαδόπουλο ως κρυφό πράκτορα των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.
Μάλιστα σε συνεντεύξεις της στα Daily Caller και Washington Post, η Simona υποστηρίζει ότι ο Παπαδόπουλος δήλωσε ένοχος προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι σχέσεις του με το Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον χρήστη του Twitter, Rising serpent, υπάρχουν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία στην ιστορία του Παπαδόπουλου και της συζύγου του (σημειώνεται ότι παντρεύτηκαν πριν από τρεις μήνες).
Πρόκειται για τα ακόλουθα:

1. Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω LinkedIn, καθώς είχαν ένα κοινό γνωστό.

2. Αυτός ο κοινός γνωστός ήταν ο Joseph Mifsud, ένας αρκετά μυστηριώδης τύπος πρώην υπάλληλος της κυβέρνησης της Μάλτας και ήταν επικεφαλής ενός ινστιτούτου με την επωνυμία London Centre of International Law Practice στη Βρετανία.

3. Η Mangiante, άρχισε να εργάζεται στο ινστιτούτο μετά από συνάντηση με τον Mifsud, ενώ εργάστηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

4. Η Mangiante έφυγε από το ινστιτούτο μετά από τρεις μήνες, καθώς αντιλήφθηκε ότι αυτό ήταν «προπέτασμα που έκρυβε κάτι άλλο». Οι δύο όμως συνέχισαν να μιλούν μέσω Διαδικτύου μέχρι που συναντήθηκαν την άνοιξη του 2017 στη Ν. Υόρκη.

5. Ο Mangiante γνωρίστηκε με τον Mifsud το 2012 μέσω του  Gianni Pittella, γνωστού Ιταλού Ευρωβουλευτή, ο οποίος το 2014 έγινε πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.

6. Η Mangiante εργάστηκε για δύο αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Mairead McGuinness, αντιπρόεδρο και τον Ιταλό προκάτοχο τους McGuinness Roberta Angelilli. Ήταν επίσης διαχειριστής της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων υπό τον Martin Schulz.

7. Έτσι, η Mangiante κινήθηκε μέσα στους διαδρόμους της εξουσίας μέσω των Ιταλών και των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών. Όταν έληξε η σύμβασή της, ο Pittella πρότεινε να εργαστεί για την Mifsud στο Λονδίνο, ο οποία της πρόσφερε δουλειά το 2016 στην εταιρεία του.

8. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Mangiante έλαβε ένα μήνυμα στο κοινωνικό δίκτυο του LinkedIn από τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Ο Παπαδόπουλος είχε δουλέψει στο ίδιο ινστιτούτο, πριν ξεκινήσει να εργάζεται στο πλευρό του Trump.  Αυτή ήταν η αρχή της γνωριμίας τους.

9. Φαίνεται ότι η Mangiante ξεκίνησε την εργασία της γύρω στο Σεπτέμβριο του 2016. Η Mangiante δεν ήταν ευχαριστημένη με τη δουλειά της στο Λονδίνο.

10. Ολόκληρος ο θεσμός φαινόταν «ψεύτικος», «τεχνητός», με τον Mifsud να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη διοργάνωση πολιτικών συναντήσεων. «Δεν είχε καμία αίσθηση ακαδημαϊκής κουλτούρας». Η διπλωματική δραστηριότητα του Mifsud, όπως τώρα πιστεύει η Mangiante, ένα προκάλυμμα.

11. Η Mangiante εγκατέλειψε τη θέση της μετά από τρεις μήνες, τον Νοέμβριο του 2016. Εν τω μεταξύ ξεκίνησε το ειδύλλιό της Mangiante με τον Παπαδόπουλο. Μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να συναντηθούν στο Λονδίνο, συναντήθηκαν τον Μάρτιο του 2017 στη Νέα Υόρκη.

12. Πριν από τη συνάντηση του με την Mangiante, το FBI είχε πάρει συνέντευξη από τον Παπαδόπουλο τον Ιανουάριο του 2017 σε σχέση με την έρευνα συμπαιγνίας. Ο Παπαδόπουλος έδωσε στους ομοσπονδιακούς πράκτορες ψευδή στοιχεία για τις συναντήσεις του με τον Mifsud. Έτσι, διέγραψε το λογαριασμό του στο Facebook και άλλαξε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.

13. Έτσι, σχεδόν 3 μήνες πριν ο Παπαδόπουλος συναντήσει την Mangiante, ήταν ήδη στο στόχαστρο του FBI.

14. Την ημέρα που ο Παπαδόπουλος δήλωσε ένοχος, η Mangiante ήταν στο οικογενειακό σπίτι του φίλου της στο Σικάγο. Την επισκέφθηκε ένας άνδρας που της είπε ότι ήταν ομοσπονδιακός πράκτορας και της έδωσε μία κλήτευση για να καταθέσει στον Mueller.

15. Η Mangiante αποφάσισε να μην προσλάβει δικηγόρο, αφού ανακάλυψε ότι κοστίζει 800 δολάρια την ώρα. Έφτασε μόνη στην έδρα του FBI. Το FBI ενδιαφέρθηκε για τη σχέση της με τον Παπαδόπουλο.

16. Εσείς θα σκεφτόσασταν πόσο κοστίζουν οι δικηγόροι όταν το FBI σας λέει ότι ο φίλος σας είναι «χωμένος βαθιά» και το ίδιο μπορεί να ισχύει και για εσάς; Υπάρχει περίπτωση κάποιος που βρίσκεται στο στόχαστρο του FBI το πρώτο που θα σκεφθεί είναι το κόστος ενός δικηγόρου;

17. Μάρτιος 2016 Ο Παπαδόπουλος όταν έμαθε ότι θα είναι σύμβουλος του Trump για θέματα εξωτερικών υποθέσεων συναντήθηκε με τον Mifusud .

18. Το ενδιαφέρον του Mifusd έγινε επίμονο όταν έμαθε ότι ο Παπαδόπουλος επρόκειτο να εμπλακεί στην εκστρατεία του Trump. Στη συνέχεια συναντώνται ξανά στο Λονδίνο στις 24 Μαρτίου 2016 όταν ο Mifusd συνοδεύτηκε από την "ανιψιά του Πούτιν" Όλγα Βινογκράντοβα, η οποία όπως και ο Mifsud έχουν, πλέον, εξαφανιστεί.

19. Ο Παπαδόπουλος συναντήθηκε πάλι με το Mifusd στις 24 Απριλίου 2016 για πρωινό σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Mifsud του λέει ότι ξέρει ότι οι Ρώσοι έχουν «βρωμιές» για τη Χίλαρι. Δεν είχαν ακόμη διαρρεύσει τα στοιχεία από το χακάρισμα στα emails της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC).

20. Ότι η DNC έπεσε θύμα Ρώσων χάκερς εξακολουθεί να είναι θέμα μεγάλης διαμάχης και εκείνοι που έχουν τεχνογνωσία στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν συμφωνούν με τον ισχυρισμό ότι οι Ρώσοι το έκαναν.

21. Γιατί ο Παπαδόπουλος δεν αποκάλυψε στην Mangiante, όταν είδε το προφίλ της στο LinkedIn ότι δούλεψαν για την ίδια εταιρεία;

22. Εάν το έκανε ο ρόλος του Mifsud θα είχε αποκαλυφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης