Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το Sky is the limit του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου πριν ξεσπάσει η καταιγίδα στα Folli Follie

tags :
Το Sky is the limit του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου πριν ξεσπάσει η καταιγίδα στα Folli Follie
Το Sky is the limit του Τζώρτζη Κουτσολιουτσου πριν  ξεσπάσει η καταιγίδα στα Folli Follie
Την γνωστή φράση των Βρετανών “Sky is the limit” (ο ουρανός είναι το όριο) είχε επικαλεστεί ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου FFGroup Τζώρτζης  Κουτσολιούτσος για να αποτυπώσει τις επιχειρηματικές του φιλοδοξίες που δεν είχαν όριο.
Έτσι έδωσε το δικό του στίγμα προσδοκιών για τον Όμιλο, με συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο μηναίο επιχειρηματικό περιοδικό Business τον περασμένο Απρίλιο ενώ λίγες ημέρες αργότερα και στις αρχές Μαΐου το fund QCM με τις καταγγελίες του προκάλεσε καίριο πλήγμα στον πολυεθνικό όμιλο δημιουργώντας έναν καταστροφικό ανεμοστρόβιλο για τα Folli – Follie τα οποία «γεννήθηκαν» το 1982 από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο.
Η μετέπειτα  επιχειρηματική πορεία της εταιρείας,πράγματι ήταν μία διαδρομή που άγγιζε τον ουρανό.
Όμως η εμφάνιση του QCM έβαλε φρένο στο όνειρο της οικογένειας καθώς οι παρεμβάσεις της έπληξαν τον ελληνικό πολυεθνικό όμιλο και σε διάστημα ολίγων ημερών η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του 1 δισ. ευρώ αποτιμάται πλέον σε 320 εκατ. ευρώ καθώς έγιναν καπνός 700 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Στην υπόθεση  μπήκε και ο εισαγγελέας  που διενεργεί προκαταρκτική έρευνα στη υπόθεση της Folli Follie.
Ο ισχυρός άνδρας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και γιος του Δημήτρη και της Καίτη  Κουτσολιούτσου σε διάστημα ολίγων ημερών  έχασαν το έδαφος κάτω  από τα πόδια τους.
Τα επενδυτικά πλάνα του FFGroup όπως αποτυπώθηκαν στη συνέντευξη ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη των own brands, η επέκταση σε νέες αγορές, η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του ομίλου με νέα brands και η εφαρμογή νέων καινοτόμων τεχνολογιών στον ψηφιακό κόσμο.
Ο ρόλος του CEO τον περιέγραφε σαν αυτό του μαέστρου που καθοδηγεί μια ορχήστρα και κάθε μέλος της είναι σημαντικό καθώς όλοι συμβάλλουν στο επιτυχημένο συλλογικό αποτέλεσμα.
Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στα πλαίσια του θεσμού Retail Business Awards είχε αναδειχθεί Retail Manager of the Year το 2017.
 

 Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης