Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προβληματίζει ο χαμηλός τζίρος – Σε Ιταλία και EuroWorking Group στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών

tags :
ΧΑ: Προβληματίζει ο χαμηλός τζίρος – Σε Ιταλία και EuroWorking Group στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών
Οι εξελίξεις στην Ιταλία κάνουν την Ελληνική Κυβέρνηση να αναβάλει για μερικούς μήνες την έκδοση 10ετούς ομολόγου
Προβληματίζει ο χαμηλός τζίρος τους αναλυτές καθώς η στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές και κυρίως αυτοί του εξωτερικού, δημιουργεί αμφιβολίες για το που θα κινηθεί το ΧΑ.
Η χθεσινή υποχώρηση απομάκρυνε ξανά το γενικό δείκτη από τον κινητό μέσο των 200 ημερών, ενώ οι εξελίξεις στην Ιταλία συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα.
Στη συνεδρίαση του EuroWorking Group θα είναι επίσης στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς εκτός από την πρόοδο των προαπαιτούμενων θα συζητήσει και τον μηχανισμό για την ελάφρυνση του χρέους.
Εν τω μεταξύ δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο αναπαράγουν οι εγχώριοι αναλυτές, αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση πάει πίσω προς το φθινόπωρο τα σχέδια για έκδοση 10ετούς ομολόγου λόγω των εξελίξεων στην Ιταλία.  
 
Eurobank
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών περιμένοντας ειδήσεις αναφορικά με τη συνεδρίαση του EuroWorking Group.
 
Euroxx
Περιμένουμε πως ο όγκος των συναλλαγών δημιουργεί αμφιβολίες γύρω από την κατεύθυνση της αγοράς.
 
Beta
Το εξαιρετικά περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον σε συνδυασμό με την αποφυγή ανάληψης ρίσκου σε μετοχές και ομόλογο του Νότου λόγω των εξελίξεων στην Ιταλία αναμένεται να καθορίσει την πορεία της σημερινής συνεδρίασης.
Η πορεία των αγορών στις ΗΠΑ ίσως βοηθήσει την αγορά να αντιδράσει.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης