Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για τον χρυσό εν μέσω αποκλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +0,04% και τα 1.297,57 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές μεταβολές για τον χρυσό εν μέσω αποκλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +0,04% και τα 1.297,57 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,15% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,02 γεν
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (7/6) ο χρυσός, ο οποίος ωστόσο παραμένει κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις των προηγούμενων ημερών σταδιακά υποχωρούν.
Ειδικότερα, περί τις 9:45 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.297,57 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,15% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,02 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,20% στις 93,42 μονάδες, καθώς απόμακρύνεται από τη ζώνη των 94 μονάδων.
Οι γεωπολιτικές εντάσεις εξακολουθούν να υποχωρούν, καθώς οι ηγέτες των G7 ετοιμάζονται να συναντηθούν στο Κεμπέκ του Καναδά, προκειμένου να συζητήσουν τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις παγκοσμίως.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, με τις δύο πλευρές να συζητούν την επερχόμενη συνάντηση του δεύτερου με τον βορειακορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un στη Σιγκαπούρη.
Επιπλέον, οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στις συναντήσεις της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη νομισματική πολιτική των δύο Κεντρικών Τραπεζών.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύεται κατά +0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,71 δολ. ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα η πλατίνα καταγράφει οριακή υποχώρηση κατά -0,04% στα 907,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης