Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τριών εβδομάδων σκαρφάλωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω ΕΚΤ, στο +0,47% και τα 1,1829 δολ.

Σε υψηλά τριών εβδομάδων σκαρφάλωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω ΕΚΤ, στο +0,47% και τα 1,1829 δολ.
Το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται περαιτέρω έναντι του γεν Ιαπωνίας, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισι εβδομάδων
Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη (7/6) η ανοδική πορεία του ευρώ, το οποίο σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου, μετά τις δηλώσεις από τους αξιωματούχους της ΕΚΤ ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινείται στο σωστό δρόμο ώστε να πλησιάσει τον στόχο της τράπεζας.
Ειδικότερα, περί τη 1:25 μ.μ. το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,41% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, στα 1,1822 δολ. ενώ νωρίτερα είχε σκαρφλώσει ακόμα και στα 1,829 δολ. τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Μαΐου του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα το ευρώ έχει ενισχυθεί συνολικά κατά +1,47% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
«Τα σημάδια δείχνουν ότι η σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο μας έχει βελτιωθεί και τόσο η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και το γεγονός ότι η δυναμική αυτή είναι αυξανόμενη επηρεάζοντας τη διαμόρφωση των μισθών στηρίζει την εμπιστοσύνη μας ότι ο στόχος θα φτάσει κοντά στο 2% μεσοπρόθεσμα», ανέφερε χθες (6/6) ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Peter Praet.
«Οι λιγότερες προσδοκίες της αγοράς για την περαιτέρω επέκταση του προγράμματος συνοδεύονται από προσδοκίες για τον πληθωρισμό που είναι όλο και πιο συνεπείς με τον στόχο μας», υπογράμμισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «την επόμενη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να αξιολογήσει αν η πρόοδος μέχρι στιγμής ήταν αρκετή ώστε να δικαιολογείται η σταδιακή χαλάρωση των καθαρών αγορών μας».
Τα παραπάνω σχόλια ενίσχυσαν τις προσδοκίες της αγοράς ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ερχόμενης εβδομάδας, η ΕΚΤ θα μπορούσε να ανακοινώσε το πότε θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Επιπλέον, το ευρώ σκαρφάλωσε σε υψηλά δυόμισι εβδομάδων απέναντι στο γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο +0,25% και τα 130,06 γεν, καθώς η αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων απομακρύνει τους επενδυτές από το ιαπωνικό νόμισμα.
«Το ευρώ έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη κινητικότητα μεταξύ των συναλλαγματικών ισοτιμιών αυτή την εβδομάδα, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για μία πιο δυναμική στάση από την πλευρά της ΕΚΤ», σχολίασε ο αναλυτής της IG, Joshua Mahony, προσθέτοντας ότι «με τα σχόλια της ΕΚΤ να υποδεικνύουν αύξηση του πληθωρισμού, υπάρχει μία ενισχυμένη εντύπωση ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να ξεδιπλώσει το σχέδιο για το τέλος του QE κατά την επόμενη συνεδρίαση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης