Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNY Mellon: Η ευρωζώνη θα αναγκαστεί να στηρίξει την Ιταλία λόγω τους μεγέθους της

BNY Mellon: Η ευρωζώνη θα αναγκαστεί να στηρίξει την Ιταλία λόγω τους μεγέθους της
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν για τον κίνδυνο αύξησης του ελλείμματος και του χρέους της Ιταλίας 
Πόλεμο μεταξύ της νέας ιταλικής κυβέρνησης και της ΕΕ βλέπουν οι αναλυτές λόγω της πρόθεσης της Ρώμης να μειώσει τους φόρους και να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες.
Αυτή η απόφαση αναμένεται να αυξήσει το δημόσιο έλλειμμα και το ιταλικό χρέος με αποτέλεσμα να μην ικανοποιούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες και προκαλεί έντονη ανησυχία στους αξιωματούχους της ΕΕ, δεδομένου ότι η Ιταλία έχει το δεύτερο υψηλότερο χρέος.
Συζητώντας τις πολιτικές που παρουσίασε η νέα ιταλική κυβέρνηση, ένας στρατηγός αναλυτής ανέφερε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της Ιταλίας και της ευρωζώνης και της ευρύτερης ΕΕ είναι πιθανή.
«Νομίζω ότι αυτές οι γραμμές μάχης έχουν σχεδιαστεί και όλοι γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν», δήλωσε στο CNBC ο Simon Derrick της BNY Mellon.
«Το βασικό ερώτημα είναι τελικά εάν η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει» δήλωσε ο Derrick.
«Είναι πολύ μεγάλο για να αποτύχει, και αυτό είναι το θέμα που θα αναδειχθεί, ίσως κάποια στιγμή αργότερα αυτό το έτος, όταν θα αρχίσει η συζήτηση για το πρόγραμμα δαπανών» πρότεινε.
Σημειώνεται ότι η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον Derrick εάν η κυβέρνηση στην Ιταλία προχωρήσει με την αύξηση των δαπανών και του χρέους, η ευρωζώνη ενδέχεται να αναγκαστεί να στηρίξει τη χώρα, λόγω του μεγέθους της και της σημασίας για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης