Τελευταία Νέα

Kάθε Ελληνας μετανάστης, πρεσβευτής της αποτυχίας των κρατιστών Μέρκελ-Τσίπρα

tags :
Kάθε Ελληνας μετανάστης, πρεσβευτής της αποτυχίας των κρατιστών Μέρκελ-Τσίπρα
Eφάρμοσαν τα Μνημόνια στην Ελλάδα με τον πιο χυδαίο και ύπουλο τρόπο. 
Kάθε Ελληνας μετανάστης, πρεσβευτής της αποτυχίας των κρατιστών Μέρκελ-Τσίπρα

ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Kάθε Ελληνας μετανάστης της κρίσης είναι (και θα πρέπει να είναι) ένας πρεσβευτής της αποτυχίας των Μέρκελ, Τσίπρα, Γιουνκέρ, Μοσκοβισί και λοιπών κρατιστών μετριοτήτων που εφάρμοσαν τα Μνημόνια στην Ελλάδα με τον πιο χυδαίο και ύπουλο τρόπο.

Τα Μνημόνια των δανειστών το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκτοξεύσουν το δημόσιο χρέος στα 370 δις ευρώ, να ενισχύσουν ακόμη πιο πολύ το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος και τους υπαλλήλους του που αρνούνται να αξιολογηθούν. Τα Μνημόνια των πεπετζήδων εταίρων δανειστών το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν ακόμη πιο ισχυρούς τους εγχώριους ολιγάρχες, ακόμη πιο προβληματική και ελεγχόμενη την Δικαιοσύνη και να γιγαντώσουν την διαπλοκή κάνοντας απαγορευτική οποιαδήποτε “έντιμη” επένδυση, Ελληνα ή ξένου επενδυτή.


https://kourdistoportocali.com

Η Ελλάδα σέρνεται πλέον στην βίαιη φτωχοποποίηση και στην συνέχεια στον διαμελισμό. Στο μεσοδιάστημα θα είμαστε οι σερβιτόροι εκατομμυρίων τουριστών που επιλέγουν για διακοπές τις μολυσμένες ακτές και θάλασσές μας. Η κυβέρνηση Τσίπρα όπως και οι προκάτοχοί της έπαιξαν έναν πολύ βρώμικο ρόλο στην εξαθλίωση της χώρας. Ακόμη πιο βρώμικος ήταν ο ρόλος της Μέρκελ η οποία από θέση ισχύος ευρισκόμενη ανέχθηκε το εγχώριο χυδαίο πελατειακό κράτος και πέταξε τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων στη χαβούζα του κρατισμού.

Koυρδιστό Πορτοκάλι

Οι Ελληνες μετανάστες που μίλησαν στο πρόσφατο ρεπορτάζ των New York Times προσέφεραν σπουδαία υπηρεσία στους εγκλωβισμένους νεκροζώντανους της Κολομβίας των Βαλκανίων με τις αλήθειες τους>

Πολλοί Ελληνες-γράφουν οι New York Times- κατηγορούν την Ανγκελα Μέρκελ για τα δεινά τους, παρατηρούν οι New York Times. Ομως, οι Ελληνες που έφυγαν είναι περισσότερο θυμωμένοι με τη δική τους κυβέρνηση, η οποία, λένε, επί χρόνια διαχειρίστηκε λάθος την οικονομία, αποτυγχάνοντας να βάλει τέλος στη διαφθορά, να περιορίσει το Δημόσιο ή να «ζωντανέψει» τις επενδύσεις, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.

Ο κ. Κακογιάννης, μηχανικός που έφυγε μαζί με την σύντροφό του από την Ελλάδα, αντιστάθηκε σε αυτή την απόφαση έως το 2016. Πριν από αυτό, έκανε τρεις ερευνητικές δουλειές με τις οποίες μετά βίας πλήρωνε το νοίκι. Παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς του, έστειλε βιογραφικά στο εξωτερικό και σύντομα του πρόσφεραν δύο δουλειές στη Silicon Valley. Προτίμησε μια θέση στο Ντίσελντορφ, για να είναι πιο κοντά στην Ελλάδα.

Η σύντροφός του, Καλλιόπη Ράπτη, είχε εταιρεία διαδικτυακής εκμάθησης γλωσσών στην Ελλάδα. «Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για την παροχή βοήθειας σε μικρότερες επιχειρήσεις, περνούσε τον μισό χρόνο της με τη γραφειοκρατία και τους φόρους που άλλαζαν. Για να γίνει η καταχώρηση της εταιρείας της στη Γερμανία, όταν εγκαταστάθηκε εκεί, χρειάστηκε πέντε λεπτά σε μια διαδικασία που έγινε διαδικτυακά», αναφέρει το δημοσίευμα. «Στην Ελλάδα, ήταν ένα χάλι. Στη Γερμανία, η προσέγγισή τους είναι “Αν σε βοηθήσουμε να βγάλεις λεφτά, θα πληρώσεις φόρους”», περιγράφει η ίδια.



Το Κουρδιστό Πορτοκάλι είχε παρουσιάσει την περίπτωση της νεαρής επιστήμονος κ. Ολγας Οικονομίδου η οποία κάνει σπουδαία καριέρα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Η κ. Οικονομίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πετρούπολη και ότι κατάφερε στην ως τώρα σταδιοδρομία της το πέτυχε με την αξία της. Ολοι αυτοί οι μετανάστες είναι η ελπίδα για τους Νεκροζώντανους του Αουσβιτς που σχεδίασαν οι ιδεοληπτικοί κρατιστές Τσίπρας και Μέρκελ. Η ελπίδα ότι μια μέρα θα αποδράσουν κι εκείνοι από το στρατόπεδο συγκέντρωσης των φόρων και της εξαθλίωσης. Ως τότε είναι χρέος των Ελλήνων μεταναστών σε όποια άκρη του πλανήτη κι αν βρίσκονται να αποκαλύπτουν την αλήθεια για το φορομπηχτικό στρατόπεδο συγκέντρωσης των κρατιστών Μέρκελ, Τσίπρα, Γιουνκέρ, Μοσκοβισί και σία.

Το Εδιμβούργο είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας από το 1437 και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της. Η πόλη αποτέλεσε μεγάλο κέντρο την εποχή του Διαφωτισμού χάρη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου αισθανόμαστε συγκίνηση και περηφάνια καθώς συναντάμε το όνομα της γιατρού-ογκολόγου κ. Ολγας Οικονομίδου (Principal Investigator, Consultant Medical Oncologist and Clinician Scientist in Breast Oncology) η οποία ειδικεύεται στην λεγόμενη «μεταγραφική έρευνα» για τον καρκίνο του μαστού.

Η κ. Οικονομίδου (από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει γιατρός), είναι μία νέα Ελληνίδα που αναζήτησε την τύχη της σε μια χώρα που αναγνωρίζεται η αξία αυτού που εργάζεται σκληρά. Σε μια χώρα που δεν σε υποδέχεται με ροδοπέταλα αλλά αμοίβει το πείσμα, την επιμονή, την συνεχή προσπάθεια.

Η κ. Οικονομίδου τα κατάφερε. Μόνη της και χωρίς να ζητήσει βοήθεια από κανέναν. Σήμερα η ευγνωμοσύνη που εισπράττει από τους ασθενείς της καθημερινά είναι κινητήριος δύναμη για την ίδια. Aν όπως γράφει ο Καβάφης το ταξίδι είναι αυτό που έχει σημασία εκείνη κατάφερε να έχει ένα συναρπαστικό ταξίδι κάθε μέρα που περνάει.

Της ευχόμαστε ολόψυχα να κατακτήσει όλες τις κορυφές της επιστήμης της και να σώσει τις ζωές πολλών γυναικών.


Dr Oikonomidou holds a position as an Academic Consultant Medical Oncologist with special interest in breast cancer at the Edinburgh Cancer Research Centre, University of Edinburgh. She obtained her first degree BSc (Hon) in Human Genetics from the University of Leeds. This was followed by a MSc in Oncology and Cellular Pathology from the same University. She received her Medical Degree from the Medical School of Athens, Greece. After successfully completing a MRes in Immunology (Distinction) and a PhD (Distinction) in Biochemistry and Pathophysiology in Medical School of Athens, Greece, she started her training as a Medical Oncologist at the Naval Hospital of Athens. Three years later she moved to London to work as a specialist registrar in King’s College Hospital and Guy’s and St Thomas’ Hospital of London where she stayed for 3 years. On completion of her training she moved to Edinburgh where she worked as a Senior Clinical Research Fellow at the Cancer Research Centre of the University of Edinburgh for 2 years before she has taken up her post as an Academic Consultant Medical Oncologist with special interest in breast cancer. Her responsibilities are split equally between running a busy breast oncology clinic in the Western General Hospital and leading on breast cancer translational studies.



Dr Oikonomidou is an active member of several professional societies including ACP, ESMO, ASCO and EORTC. She is actively involved in numerous clinical trials and she is the local Principal Investigator in several clinical trials. She is the Chief Investigator in a number of translational studies. Regular teaching and research supervising commitments both at the undergraduate and postgraduate level are also included in Dr Oikonomidou’s academic role.

TO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ NEW YORK TIMES



Σε εκτενές δημοσίευμα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στους Ελληνες οι οποίοι μετανάστευσαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα στη Γερμανία, και δεν κάνουν σχέδια να επιστρέψουν.

«Η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Οταν συνειδητοποιείς ότι η χώρα σου έχει γίνει νεκροταφείο ονείρων, προσπαθείς να βρεις όνειρα αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα οΚωνσταντίνος Κακογιάννης, ένας από τους πολλούς Ελληνες μηχανικούς που έφυγαν για το Ντίσελντορφ τα τελευταία χρόνια.

«Ενώ η Ευρώπη βγαίνει τελικά από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη προκλήσεις. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, μια από τις μεγαλύτερες εξόδους από χώρα της ευρωζώνης. Και ακόμη φεύγουν», γράφουν οι New York Times, σημειώνοντας ότι ανάμεσά τους είναι γιατροί, τεχνικοί, αρχιτέκτονες και άλλοι ικανοί επαγγελματίες, όπως και άνθρωποι που αποφοίτησαν πρόσφατα και αναζητούν δουλειές στη βόρεια Ευρώπη.

«Πρόσφατα, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ένα νέο οικονομικό σχέδιο για την Ελλάδα και κάλεσε τους Ελληνες να επιστρέψουν για να βοηθήσουν να ξαναχτιστεί η χώρα», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Παρόλα αυτά, για πολλούς Ελληνες που διέφυγαν, η αισιοδοξία φαίνεται πρόωρη. Το ένα πέμπτο των Ελλήνων παραμένει στην ανεργία και το μέγεθος της οικονομίας είναι ακόμη μικρότερο σε σύγκριση με πριν από μία δεκαετία», αναφέρει ακόμη, σημειώνοντας ότι η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία που σκιάζει το μέλλον το ευρώ, μπορεί να υπονομεύσει την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα.

«Οταν μια οικονομία έχει καταστραφεί, χρειάζονται πολλά χρόνια για να ξαναχτιστεί», δηλώνει ο Βασίλης Καπόγλου, που ίδρυσε την ένωση Ελλήνων μηχανικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αφότου έφυγε από την Ελλάδα το 2013. «Το πρόγραμμα μπορεί να τελειώνει, αλλά δεν τελειώνουν τα προβλήματα που έδιωξαν τους ανθρώπους», συμπληρώνει.

Σήμερα, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία εκτιμάται ότι 130.000 Ελληνες καλύπτουν θέσεις εργασίας στην τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες όπως και σε τράπεζες, νοσοκομεία και φαρμακεία. Τόσοι πολλοί Ελληνες έχουν εγκατασταθεί στο Ντίσελντορφ τα τελευταία χρόνια, που ευδοκιμεί μια μικρή Αθήνα εκεί, περιγράφει το δημοσίευμα. «Κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό υπάρχουν ελληνικές ταβέρνες και καφέ, γεμάτα με νέους Ελληνες που πίνουν φραπέ και καπνίζουν στριφτά τσιγάρα, μια σκηνή που θυμίζει οποιαδήποτε αθηναϊκή πλατεία».

Στην πρώτη γραμμή της μετανάστευσης, που συνεχίζεται, είναι μηχανικοί. Αν και οι επενδυτές δείχνουν ανανεωμένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, οι κατασκευές και τα πρότζεκτ που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την τεχνολογία ακόμη πασχίζουν να ανακάμψουν.

«Οι μηχανικοί συνδέονται με την ανάπτυξη μιας χώρας», δηλώνει η Μάρθα Ουζουνίδου,χημικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, που πήγε στο Ντίσελντορφ τον περασμένο Οκτώβριο. «Ομως, δεν συμβαίνει καμία ανάπτυξη στην Ελλάδα», συμπληρώνει.

Οι μηχανικοί που μένουν πίσω συνήθως υποστηρίζονται από τους γονείς τους, ή βρίσκουν δουλειές με λιγότερα χρήματα, αναφέρει ο κ. Καπόγλου. Σε ένα καφέ, το προηγούμενο Σάββατο, καλωσόρισαν πολλούς «νεοφερμένους» Ελληνες στο Ντίσελντορφ. Ανάμεσά τους ήταν τουλάχιστον 5 μηχανικοί που μετακόμισαν εκείνους τους τελευταίους μήνες και γρήγορα βρήκαν δουλειά. Το «κλαμπ» πλέον αριθμεί σχεδόν 900 άτομα. «Οι Γερμανοί μας καλωσόρισαν. Θέλουν ανθρώπους με υψηλή ειδίκευση», αναφέρει ο κ. Καπόγλου.

Αυτό είναι ειρωνικό για τις οικογένειές τους, πίσω στην Ελλάδα. Πολλοί Ελληνες κατηγορούν την Ανγκελα Μέρκελ για τα δεινά τους, παρατηρούν οι New York Times. Ομως, οι Ελληνες που έφυγαν είναι περισσότερο θυμωμένοι με τη δική τους κυβέρνηση, η οποία, λένε, επί χρόνια διαχειρίστηκε λάθος την οικονομία, αποτυγχάνοντας να βάλει τέλος στη διαφθορά, να περιορίσει το Δημόσιο ή να «ζωντανέψει» τις επενδύσεις, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.

Ο κ. Κακογιάννης, μηχανικός που έφυγε μαζί με την σύντροφό του από την Ελλάδα, αντιστάθηκε σε αυτή την απόφαση έως το 2016. Πριν από αυτό, έκανε τρεις ερευνητικές δουλειές με τις οποίες μετά βίας πλήρωνε το νοίκι. Παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς του, έστειλε βιογραφικά στο εξωτερικό και σύντομα του πρόσφεραν δύο δουλειές στη Silicon Valley. Προτίμησε μια θέση στο Ντίσελντορφ, για να είναι πιο κοντά στην Ελλάδα.

Η σύντροφός του, Καλλιόπη Ράπτη, είχε εταιρεία διαδικτυακής εκμάθησης γλωσσών στην Ελλάδα. «Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για την παροχή βοήθειας σε μικρότερες επιχειρήσεις, περνούσε τον μισό χρόνο της με τη γραφειοκρατία και τους φόρους που άλλαζαν. Για να γίνει η καταχώρηση της εταιρείας της στη Γερμανία, όταν εγκαταστάθηκε εκεί, χρειάστηκε πέντε λεπτά σε μια διαδικασία που έγινε διαδικτυακά», αναφέρει το δημοσίευμα. «Στην Ελλάδα, ήταν ένα χάλι. Στη Γερμανία, η προσέγγισή τους είναι “Αν σε βοηθήσουμε να βγάλεις λεφτά, θα πληρώσεις φόρους”», περιγράφει η ίδια.

Βέβαια, παρότι πολλοί Ελληνες σχεδιάζουν να κάνουν καριέρα ή και οικογένεια στη Γερμανία, η μετάβαση δεν είναι πάντα εύκολη. Ο βροχερός καιρός του Ντίσελντορφ, η δυσκολία να κάνουν Γερμανούς φίλους, ή ακόμη και να μάθουν τη γλώσσα, μπορεί να τους «ζορίσουν». Για να μην μιλήσει κανείς για τη νοσταλγία για την πατρίδα, τα διαλυμένα όνειρα αλλά και τη σταδιακή αποδοχή ότι οι ζωές που ήθελαν να φτιάξουν στην Ελλάδα μπορούν να υπάρξουν μόνο σε άλλες χώρες.

«Ο κ. Καπόγλου και η σύζυγός του, Κατερίνα, είναι ανάμεσα στους λίγους που μπορεί να τολμήσουν να επιστρέψουν. Αν και έχουν ελάχιστη πίστη στην ελληνική κυβέρνηση, ποντάρουν στο ότι μπορούν να μετατρέψουν σε μια επικερδή επιχείρηση την πείρα τους και την επαφή με διεθνείς επιχειρήσεις στη Γερμανία. Σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια συμβουλευτική εταιρεία, για να προσελκύσουν Ρώσους και Κινέζους επενδυτές για κατασκευαστικά πρότζεκτ. Ομως, μπορεί να πάρει χρόνια, ή ακόμη και άλλη μια γενιά, προτού τους ακολουθήσει ένα κύμα», σημειώνουν οι New York Times.

Χαρακτηριστικό αυτό που λέει ο κ. Κακογιάννης. Παραδέχεται ότι η μητέρα του τον πιέζει να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Να γυρίσω σε τι; Στο να μην έχω δουλειά και μέλλον;», της απάντησε. Με τη σύντροφό του, κ. Ράπτη, σχεδιάζουν πλέον να αποκτήσουν παιδί, αλλά όχι στην Ελλάδα όπως θα ήθελαν οι γονείς τους. «Στη Γερμανία, έχουμε ελπίδα για το μέλλον, όπως θα έχει και το παιδί μας», εξηγεί η κ. Ράπτη.

http://www.bankingnews.gr/




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης