Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στο +3,2% η Ασφαλιστική Παραγωγή το α΄ τετράμηνο 2018 - Αύξηση +7,6% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών

tags :
Στο +3,2% η Ασφαλιστική Παραγωγή το α΄ τετράμηνο 2018 - Αύξηση +7,6% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών
Επέστρεψε στο θετικό πρόσημο ο κλάδος Zωής τον Απρίλιο 2018
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το α’ τετράμηνο του 2018 η παραγωγή ασφαλίστρων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά έφθασε το 1,315 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,2% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος της περασμένης χρονιάς.
Συγκεκριμένα ο κλάδος Ασφαλειών Ζωής κατέγραψε μείωση -1,3%, ενώ ο κλάδος Ζημιών αύξηση 7,6% με όλους τους σημαντικούς κλάδους σε ανοδική πορεία (Ασθένειες +18,5%, Αστική Ευθύνη Χερσαίων Οχημάτων +3,4%, Πυρκαγιάς +15,4%, Χερσαία Οχήματα +7,5%).
Τον Απρίλιο ωστόσο ο κλάδος Ζωής δείχνει να ανακάμπτει και πάλι, καταγράφοντας το εντυπωσιακό +7,4%, ενώ οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών διατηρούν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα το θετικό πρόσημο στην παραγωγή τους με +2,4%.



Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας παραγωγής ανά κλάδο ασφάλισης (Ζωής και Ζημιών) για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου του 2018 καθώς και η μεταβολή τους έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2017



Η μεταβολή της παραγωγής των ασφαλίσεων κατά Ζημιών για το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφεται στον πίνακα που ακολουθει



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης