Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Υποβλήθηκαν δύο προσφορές της Fosun και Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική - Πλεονέκτημα για Fosun με τίμημα 620-650 εκατ

Υποβλήθηκαν δύο προσφορές της Fosun και Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική - Πλεονέκτημα για Fosun με τίμημα 620-650 εκατ
Τα τιμήματα για την Εθνική Ασφαλιστική θα κινηθούν μεταξύ 620 εκατ. και 650 εκατ. ευρώ
(upd5)Υποβλήθηκαν σήμερα, 7 Ιουνίου 2018, στις 19:00 όπου ήταν η καταληκτική διορία οι προσφορές από τους δύο κινεζικούς ομίλους Fosun και Gongbao (Shanghai Gongbao Business Consulting) για την Εθνική Ασφαλιστική θυγατρική της Εθνικής τράπεζας. 
Η Fosun κατήλθε στην διαγωνιστική διαδικασία αυτόνομη ενώ ακόμη δεν επιβεβαιώνονται εάν η Gongbao συνεργάστηκε τελικώς με την Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) για να καταθέσουν κοινή προσφορά που θα περιλαμβάνει μετρητά από την Gongbao και δάνειο από την ICBC

Με βάση ορισμένες πληροφορίες και οι δύο κινεζικοί όμιλοι υπέβαλλαν τελικώς προσφορά με τα τιμήματα ωστόσο να μην είναι αισθητά διαφοροποιημένα μεταξύ των δύο μνηστήρων, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Τα τιμήματα θα κινηθούν μεταξύ 620 εκατ. και 650 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες.
Η Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι και ο πωλητής της Εθνικής Ασφαλιστικής επιδιώκει να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης, καθώς αυτό έχει εγκριθεί και από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, αλλά και συναινεί και ο βασικός μέτοχος το ΤΧΣ με ποσοστό 40,6%.

Το πλεονέκτημα της Fosun

Μεταξύ των δύο υποψηφίων η Fosun έχει πλεονέκτημα καθώς διαθέτει τα κεφάλαια και τη ρευστότητα αλλά και την τεχνογνωσία για να αποκτήσει την Εθνική Ασφαλιστική.
Αντιθέτως η πρόταση της Gongbao περιλαμβάνει συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων αλλά και δανείου που καθιστά την οικονομική της προσφορά όχι ιδιαίτερα ισχυρή, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν εάν υπάρχει συνεργασία με την ICBC.

Πρώτη ενημέρωση 12:11 - 7 Ιουνίου 2018

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης