Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές - Οριακή πτώση -0,18% για FTSE MIB

Μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές - Οριακή πτώση -0,18% για FTSE MIB
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μια έντονα νευρική συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων
Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (7/6/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μια έντονα νευρική συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,24% χαμηλότερα, στις 385,94 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.


Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 0,18% στις 21.767,60 μονάδες.


Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στη νέα ιταλική κυβέρνηση, εν μέσω αμφιβολιών σχετικά με τα σχέδιά της.
Ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας, Luigi Di Maio, διατύπωσε σήμερα τη θέση πως η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποταχθεί στη βούληση άλλων κυβερνήσεων, υπογραμμίζοντας πως ήδη γίνεται αντιληπτό πως η νέα κυβέρνηση δεν λέει πλέον «yes sir».
Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχτηκε και σήμερα η ιταλική αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να «εκτοξεύεται» στο 3,07% και του 2ετούς να σημειώνει άλμα στο 1,67%.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,38% στις 9.829,00 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,15% στις 12.811,05 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,10% στις 7.704,40 μονάδες, με φόντο τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,17% χαμηλότερα στις 5.448,36 μονάδες.




Ο κλάδος ταξιδιών και αναψυχής κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις, σημειώνοντας απώλειες 1,7%, με τη μετοχή της εταιρείας catering Elior Group να σημειώνει πτώση άνω του 4%.
Οι τραπεζικές μετοχές προσέφεραν κάποια στήριξη στους ευρωπαϊκούς δείκτες, σημειώνοντας άνοδο εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί σύντομα να προχωρήσει σε τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Η μετοχή της γερμανικής Deutsche Bank ενισχύθηκε κατά 0,6%, ενώ των γαλλικών BNP Paribas και Societe Generale καταγράφουν κέρδη 0,8% και 0,7% αντίστοιχα.
Αντίθετα, μεικτά πρόσημα εμφάνισαν οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών, με την Intesa Sanpaolo να υποχωρεί κατά 1,2%, τη Unicredit να καταγράφει απώλειες 1,6%, ενώ με άνοδο 0,8% έκλεισε η Banco Bpm.
Εν τω μεταξύ, αρνητικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν τα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 2,5%, έναντι ανάπτυξης 2,8% του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους, ενώ σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2017, η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,4%, από 0,7%.
Την ίδια ώρα, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, που έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση 2,5% σε μηνιαία βάση, για τον Απρίλιο 2018.
Σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 0,1%, έναντι ετήσιας ανόδου 2,9% του Μαρτίου 2018 και έναντι των εκτιμήσεων για άνοδο της τάξεως του +3,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης