Ιράκ: Εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχου του ΙΚ στη Συρία

Ιράκ: Εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχου του ΙΚ στη Συρία
Ιράκ: Εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχου του ΙΚ στη Συρία
Το Ιράκ εξαπέλυσε σήμερα (7/6) αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός στόχου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μέσα στη γειτονική Συρία, ανακοίνωσε ο στρατός.
Το μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέστρεψε μια περιοχή όπου επιχειρούσαν μέλη της σκληροπυρηνικής σουνιτικής οργάνωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το ΙΚ, που κατείχε κάποτε το ένα τρίτο του εδάφους του Ιράκ, έχει ηττηθεί ως επί το πλείστον στη χώρα αλλά εξακολουθεί να αποτελεί απειλή κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.
Η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία έχει εξαπολύσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στη Συρία από πέρυσι, με την έγκριση της συριακής κυβέρνησης του προέδρου Assad και του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού που μάχεται το ΙΚ.
Το Ιράκ έχει καλές σχέσεις με το Ιράν και τη Ρωσία, κύριους υποστηρικτές του Assad στον πόλεμο στη Συρία, ενώ λαμβάνει μεγάλη υποστήριξη και από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό.
Ο πρωθυπουργός Al Baddy κήρυξε την τελική νίκη κατά του ΙΚ τον Δεκέμβριο όμως η οργάνωση εξακολουθεί να επιχειρεί από θύλακες κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία και συνεχίζει να πραγματοποιεί ενέδρες, δολοφονίες και βομβαρδισμούς στο Ιράκ.
Το ΙΚ έχει καταφύγει σε τακτικές ανταρτοπολέμου αφότου εγκατέλειψε τον στόχο της κατοχής εδάφους και της δημιουργίας ενός αυτάρκους χαλιφάτου στο Ιράκ και στη Συρία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS