Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Θα υπάρξει σύντομα μια συνάντηση για την Αργεντινή - Προχωρημένες οι συνομιλίες

ΔΝΤ: Θα υπάρξει σύντομα μια συνάντηση για την Αργεντινή - Προχωρημένες οι συνομιλίες
Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συναντηθεί «σύντομα» για να συζητήσει το αίτημα της Αργεντινής για μια συμφωνία stand-by, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου
Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα συναντηθεί «σύντομα» για να συζητήσει το αίτημα της Αργεντινής για μια συμφωνία stand-by, δήλωσε σήμερα (7/6/2018) ο εκπρόσωπος του Ταμείου, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες για μια συμφωνία είναι «πολύ προχωρημένες».
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice, δήλωσε ότι η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Christine Lagarde, πιθανότατα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Mauricio Macri, στη Σύνοδο Κορυφής των G7 στον Καναδά, η οποία ξεκινά αύριο (8/6), αν και δεν έχει προγραμματιστεί επίσημη συνάντηση.
Το τοπικό ειδησεογραφικό site «Infobae» και το τηλεοπτικό κανάλι «TN» μετέδωσαν ότι ο υπουργός Οικονομικών και η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα για να ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, ωστόσο την είδηση διέψευσαν τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και εκπρόσωποι της κεντρικής τράπεζας.
Ο Rice τόνισε ακόμη ότι το ΔΝΤ θα στηρίξει τις οικονομικές προτεραιότητες της Αργεντινής και θα βοηθήσει στην προστασία των φτωχών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης