Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση της Κομισιόν να διατεθούν 100 δισ. για έρευνα από το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» 2021-2027

Πρόταση της Κομισιόν να διατεθούν 100 δισ. για έρευνα από το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» 2021-2027
Πρόταση της Κομισιόν να διατεθούν 100 δισ. για έρευνα και καινοτομία από το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» 2021-2027
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να διατεθούν 100 δισ. ευρώ στην έρευνα και την καινοτομία κατά την περίοδο 2021-2027, μέσα από το νέο πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» (Horizon Europe), το οποίο θα είναι το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας στην ιστορία της ΕΕ.
Το νέο πρόγραμμα, που θα διαδεχθεί το τωρινό «Ορίζων 2020» (2014-2020), αποσκοπεί στο να διατηρήσει την ΕΕ στην παγκόσμια πρωτοπορία στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας.
Με το νέο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, θα αυξηθεί η χρηματοδότηση για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας και θα συσταθεί ένα νέο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (ΕΣΚ) με στόχο τον εκσυγχρονισμό της χρηματοδότησης για την καινοτομία. Το ΕΣΚ, που θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΚΤ), θα βοηθήσει στον εντοπισμό πρωτοποριακών νεοφυών επιχειρήσεων και στη χρηματοδότηση καινοτομιών υψηλού κινδύνου, αλλά με μεγάλες δυνατότητες δημιουργίας νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Θα παρέχει άμεση στήριξη στους φορείς καινοτομίας μέσω δύο χρηματοδοτικών μέσων, ενός για τα αρχικά στάδια και ενός άλλου για την ανάπτυξη και την εμπορική προώθηση.
Ακόμη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», θα δρομολογηθούν νέες ερευνητικές αποστολές για την αντιμετώπιση ζητημάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή, από την καταπολέμηση του καρκίνου μέχρι τις καθαρές μεταφορές και την απαλλαγή των ωκεανών από τα πλαστικά. Οι αποστολές αυτές θα σχεδιάζονται από κοινού με τους πολίτες, τα ενδιαφερόμενα μέρη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης