ΕΤΕ: Η Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας ενέκρινε την πώληση της NBG Albania στην American Bank of Investments

ΕΤΕ: Η Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας ενέκρινε την πώληση της NBG Albania στην American Bank of Investments
ΕΤΕ: Η Κεντρική Τράπεζα της Αλαβανίας ενέκρινε την πώληση της NBG Albania στην American Bank of Investments
Η Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας κατά τη χθεσινή (6/6) της συνεδρίαση ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ότι ενέκρινε την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, NBG Albania στην American Bank of Investments.
Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι το Εποπτικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας έδωσε την προκαταρκτική έγκριση για την απόκτηση του 100% του κεφαλαίου της NBG Albania από την ΑΒΙ.

Αναφορικά με την NBG Albania

Η NBG Albania ξεκίνησε τις εργασίες της στην Αλβανία το 1996 ως υποκατάστημα της ΕΤΕ στα Τίρανα.
Το 2012 έγινε ανεξάρτητη τράπεζα με πλήρη αδειοδότηση και έκτοτε λειτουργεί ως 100% θυγατρική της ΕΤΕ. Η NBG Albania προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοπιστωτικών προϊόντων προς ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων προϊόντων δανεισμού, καταθέσεων, χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών και διαχείρισης διαθεσίμων και χρηματαγορών.   

Αναφορικά με την ABI

Η American Bank of Investments SA είναι 100% θυγατρική της Tranzit Sh.p.k., ενός αλβανικού μη τραπεζικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που επικεντρώνεται στην παροχή ευέλικτων επιλογών χρηματοδότησης σε εταιρείες και ιδιώτες.
Η ΑΒΙ διαθέτει τραπεζική άδεια για δραστηριότητες δανειοδότησης και καταθέσεων, υπηρεσίες πληρωμών στην Αλβανία και στο εξωτερικό, καθώς και λοιπές τραπεζικές εργασίες σύμφωνα με τους νόμους της Αλβανίας.www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS