Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό - Στα 1.303 δολ. ανά ουγγιά

Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό - Στα 1.303 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη 0,1% έκλεισε ο χρυσός, με το δολάριο να υποχωρεί έναντι του ευρώ
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (7/6/2018) ο χρυσός, με το δολάριο να υποχωρεί έναντι του ευρώ, ενώ οι γεωπολιτικές εντάσεις των προηγούμενων ημερών σταδιακά υποχωρούν.
Το ευρώ συνέχισε και σήμερα να ενισχύεται έναντι του δολαρίου, ανερχόμενο μάλιστα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, μετά τις χθεσινές δηλώσεις από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινείται στον σωστό δρόμο ώστε να πλησιάσει τον στόχο της τράπεζας, κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο σε μια σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και στον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα το ευρώ έχει ενισχυθεί συνολικά κατά 1,47% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
Τα κέρδη του χρυσού παρέμειναν πάντως περιορισμένα, εν αναμονή μιας αύξησης των επιτοκίων - της δεύτερης εντός του 2018 - από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), την επόμενη εβδομάδα.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018 - μετά από εκείνη του Μαρτίου - αντί για τις δύο που έχει ήδη προεξοφλήσει η αγορά.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» στρέφονται και στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 που ξεκινά αύριο (8/6) στον Καναδά, με το εμπόριο να αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην εφαρμογή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την ΕΕ και τον Καναδά.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με κέρδη 0,1% ή 1,60 δολ., στα 1.303 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,180 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ο χρυσός είχε δεχτεί πιέσεις την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που συνέβαλαν στην αύξηση των πιθανοτήτων για τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018.
Εξάλλου, θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ ενισχύουν αυτή την άποψη.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη μείωση την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 1.000, στις 222.000, την εβδομάδα έως τις 2 Ιουνίου 2018.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 225.000.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης