Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ράλι για το πετρέλαιο λόγω Βενεζουέλας - Κέρδη 2,6% για Brent και 1,79% για το αμερικανικό αργό

Ράλι για το πετρέλαιο λόγω Βενεζουέλας - Κέρδη 2,6% για Brent και 1,79% για το αμερικανικό αργό
Άνω των 77 δολ. το Brent και άνω των 65 δολ. το αμερικανικό αργό
Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες μετά την κάθετη πτώση στις εξαγωγές της Βενεζουέλας, γεγονός το οποίο μπορεί να αποτρέψει τον ΟΠΕΚ από το να προχωρήσει σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του κατά τη σύνοδό του εντός του Ιουνίου.
Κέρδη 2,6% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2018 για το Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στα 77,32 δολάρια, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2018 για το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTΙ), το οποίο κινήθηκε 1,7% υψηλότερα στα 65,89 δολάρια.



«Όλα δείχνουν ότι οι τελευταίες ειδήσεις μπορεί να εμποδίσουν τη Σ. Αραβία από το να προωθήσει την πρόταση για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του ΟΠΕΚ», εκτίμησε ο John Kilduff, στέλεχος της Again Capital Management.
Σε ό,τι αφορά τη Βενεζουέλα όλα δείχνουν ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην παραγωγή της με τους ειδκούς να υποστηρίζουν ότι δεν θα κατορθώσει να εξάγει 24 εκατ. βαρέλια, όσα πέτυχε τον Απρίλιο 2018.



Ορισμένοι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τόσο τα προβλήματα της Βενεζουέλας όσο και αυτά στο εσωτερικό του ΟΠΕΚ -καθώς δεν συμφωνούν όλα τα κράτη - μέλη του για αύξηση παραγωγής - μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τη μεταβλητότητα στις αγορές πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης