Τελευταία Νέα
Ενέργεια

F.T.: Πώς η Κίνα μετατρέπεται σε παγκόσμια δύναμη και στον ενεργειακό κλάδο

tags :
F.T.: Πώς η Κίνα μετατρέπεται σε παγκόσμια δύναμη και στον ενεργειακό κλάδο
Οι κινεζικές εταιρείες έχουν δαπανήσει 102 δισ. δολάρια σε εξαγορές ή κατασκευές έργων ενεργειακών υποδομών την τελευταία 5ετία
Εκτενές αφιέρωμα στη δραστηριότητα της Κίνας και στον τομέα της ενέργειας φιλοξενούν οι Financial Times, η οποία όπως όλα δείχνουν θέλει να γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα παίκτης και σε αυτόν τον κλάδο.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι κινεζικές εταιρείες έχουν δαπανήσει 102 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας κτίζοντας ή εξαγοράζοντας έργα ενεργειακών υποδομών σε Λ. Αμερική, Αφρική και Ευρώπη.
Εάν στο παραπάνω ποσό προστεθούν και τα δάνεια που έχουν δώσει κινεζικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση ανάλογων projects εκτός Κίνας, τότε το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 123 δισ. δολάρια.
 

Μεταξύ του 2013 και του τέλους Φεβρουαρίου του 2018, οι συνολικές υπερπόντιες συμφωνίες για κατασκευή ή βελτίωση υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοινώθηκαν ανήλθαν σε 452 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 92% από τα επίπεδα του 2013.
Οι αξιωματούχοι και οι αναλυτές της βιομηχανίας ενέργειας στην Κίνα επιμένουν ότι θα ήταν πολύ απλό να υποθέσουμε ότι όλες αυτές οι επενδύσεις πρέπει να ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο διεθνές δίκτυο για την επίτευξη του στόχου της πρωτοβουλίας Global Energy Interconnection.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης