Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πτωχεμένες εταιρείες συνεχίζουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά εις βάρος των υγιών επιχειρήσεων

Πτωχεμένες εταιρείες συνεχίζουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά εις βάρος των υγιών επιχειρήσεων
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της πτωχευμένης αλλαντοβιομηχανίας Βίκη
Δεκάδες εταιρείες που ουσιαστικά έχουν πτωχεύσει συνεχίζουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά εις βάρος του ανταγωνισμού.
Αυτό τουλάχιστον  υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς, επισημαίνοντας ότι αρκετές εταιρείες οι οποίες αν και χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους για πολλούς μήνες και υψηλό δανεισμό στις τράπεζες έχουν  εντούτοις καταφέρει να συνεχίζουν την δραστηριότητα τους , διαθέτοντας τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά, πιέζοντας τις τιμές, λειτουργώντας έτσι εις βάρος του ανταγωνισμού.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της πτωχευμένης αλλαντοβιομηχανίας Βίκη η οποία παρά το γεγονός ότι είναι ουσιστικά μία πτωχευμένη εταιρεία συνεχίζει  να παράγει τα προϊόντα της, έχοντας μάλιστα ένα μερίδιο της τάξης του 6%.
Είναι ενδεικτικό ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 44,658 εκατ. Ευρώ (οφειλές σε δημόσιους και ασφαλιστικούς οργανισμούς)
Οι περίπου 200 εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλονται μισθοί 12 μηνών.
Η αλλαντοβιομηχανία Βίκη δεν είναι η μοναδική περίπτωση εταιρείας η οποία λειτουργούσε για πολλούς μήνες υπό αυτό το καθεστώς.
Το ίδιο συμβαίνει και με την πτηνοροφική εταιρεία Βοκτάς – Μαζαράκης αλλά και τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας.
Οι δύο επιχειρήσεις, παρόλο που βρίσκονται υπό πτώχευση, συνεχίζουν να διαθέτουν προϊόντα στην αγορά, με τις υπόλοιπες εταιρείες να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού, όπως λένε, από τη μια πλευρά δεν πληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, από την άλλη η ανάγκη τους για ρευστότητα τις αναγκάζει να ρίχνουν τις τιμές.
«Η κατάσταση αυτή λειτουργεί αυτή εις βάρος των υγιών εταιρειών, οι οποίες είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους», επισημαίνει στέλεχος μεγάλης εταιρείας που δραστηροποιείται στο εμπόριο τροφίμων.
«Πληρώνουμε εργαζόμενους, ασφαλιστικές εισφορές αλλά και όλες τις υποχρεώσεις μας προς το Δημόσιο και δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις από εταιρείες που αφενό μεν δεν έχουν καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία και από την άλλη σαν να μην συμβαίνει τίποτα, παράγουν και διαέτουν τα προϊόντα τους σε τιμές κάτω του κόστους», επισημαίνει χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης