Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το ευρώ δεν θα ενισχυθεί άλλο, παρά τη συζήτηση για το τέλος του QE - Τι εκτιμούν 4 επενδυτικοί οίκοι

tags :
Το ευρώ δεν θα ενισχυθεί άλλο, παρά τη συζήτηση για το τέλος του QE - Τι εκτιμούν 4 επενδυτικοί οίκοι
Ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ την επόμενη Πέμπτη (14/6/2018) έχει ανοίξει η συζήτηση για το τέλος του QE
Στην εκτίμηση ότι το ευρώ δεν θα σημειώσει περισσότερα κέρδη την επόμενη εβδομάδα, οπότε και συνεδριάζει η ΕΚΤ για να συζητήσει το τέλος των νομισματικών μέτρων, συγκλίνουν οι αναλυτές.
Το ευρώ έφτασε την Πέμπτη (7/6/2018) στο 1,1838 δολ., το υψηλότερο σημείο του μετά τις 15 Μαΐου.
Παρ' όλο που η συζήτηση για το τέλος του QE ενισχύουν το ενιαίο νόμισμα, οι αναλυτές δεν προβλέπουν σημαντικά κέρδη για το ευρώ.
«Χωρίς άμεση αλλαγή στην πολιτική, το ερώτημα είναι εάν οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα αρχίσουν να περιγράφουν τον οδικό χάρτη για την κατάργηση των νομισματικών μέτρων», δήλωσε στο CNBC ο Todd Elmer της Citigroup.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ράλι στο ευρώ είναι κυρίως αναπροσαρμογή στις short θέσεις παρά λόγω των προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα αλλάξει την πολιτική της.
«Αμφιβάλλουμε ότι υπάρχει συνεχής δυναμική για τη σύσφιξη πολιτικής στην επόμενη συνεδρίαση» πρόσθεσε.
Αλλά η απόδοση του νομίσματος φαίνεται να επισκιάζεται από το τι συμβαίνει στην πολιτική.
«Αναμένω κάποια ισχυροποίηση βραχυπρόθεσμα, αλλά οι πολιτικοί κίνδυνοι και οι διαφορές επιτοκίων θα πρέπει να καλύψουν ένα σημαντικό ράλι από αυτό το σημείο» δήλωσε στο CNBC ο Patrick Armstrong της Plurimi Investment Managers.
Ωστόσο, ο Armstrong πρόσθεσε ότι αναμένει ότι η ΕΚΤ θα καθοδηγήσει τις αγορές για το τέλος της QE μέχρι τον Δεκέμβριο.
Από την πλευρά του ο Anatoli Annenkov από τη Societe Generale επισημαίνει σε σχετική της ανάλυση ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει επιφυλακτικό τόνο κατά τη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης (14/6/2018), αλλά η ανακοίνωση για το πως θα τερματιστεί το QE θα γίνει το νωρίτερο τον Ιούλιο.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η ανακοίνωση γίνει πολύ νωρίς, η ΕΚΤ θα έρθει αντιμέτωπη με ζητήματα αξιοπιστίας.
Την ίδια στιγμή, ο Stefan Kipar οικονομολόγος στη BayernLB δήλωσε στο CNBC ότι η ανακοίνωση για το τέλος του QE αναμένεται τον επόμενο μήνα και όχι την Πέμπτη.
«Αναμένουμε ότι αυτό θα απογοητεύσει το ευρώ, που τελικά θα χάσει κάποια από τα τελευταία κέρδη του έναντι του δολαρίου» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης