Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για τον χρυσό εν μέσω ανάκαμψης δολαρίου - Στο +0,03% και τα 1.299,14 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές μεταβολές για τον χρυσό εν μέσω ανάκαμψης δολαρίου - Στο +0,03% και τα 1.299,14 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό νόμσισμα απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών εβδομάδων στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Παρασκευή (8/6) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει κοντά στο όριο των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς το αμερικανικό δολάριο ανακάμπει μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών.
Ειδικότερα, περί τις 12:15 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.299,14 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει άνοδο της τάξεως του +0,19% στα 1.300,50 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, το δολάριο απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών εβδομάδων στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με τον δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,20% στις 93,62 μονάδες.
Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,31% και +0,13% έναντι του ευρώ και της στερλίνας αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που η άνοδος έναντι του ρωσικού ρουβλιού διαμορφώνεται στο +0,59%.
Οι πρσοδοκίες για άνοδο επιτοκίων από τη Federal Reserve την ερχόμενη εβδομάδα προσφέρει ώθηση προς το δολάριο, η πορεία του οποία είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη από αυτή του χρυσού.
Μετά τα θετικά στοιχεία που αφορούσαν την οικονομία των ΗΠΑ, η Fed ρίσκεται πλέον σε θέση ώστε να λάβει μία πιο επιθετική στάση σε ότι αφορά τη νομισματική της πολιτική.
Ωστόσο, οι εμπορικές εντάσεις που επικρατούν μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους παρέχουν στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο, καθώς στρέφουν τους επενδυτές προς το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Αντίθετα με τον χρυσό, το ασήμι καταγράφει σημαντική πτώση, και συγκεκριμένα στο -0,54% και τα 16,72 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης