Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων Ρωσίας και ΗΠΑ σήμερα (8/6) στη Φιλανδία - Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις

Συνάντηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων Ρωσίας και ΗΠΑ σήμερα (8/6) στη Φιλανδία - Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις
Στόχος των συνομιλιών είναι η αποκλιμάκωση των εντάσεων σε περιοχές όπως η Συρία και η Ουκρανία
Συνάντηση στο Ελσίνκι της Φιλανδίας αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή (8/6) ο επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Joe Dunford, με τον ρώσο ομόλογό του, Valery Gerasimov, προκειμένου να συζητήσουνε την πορεία των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, οι δύο αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να πραγματοποιήσουν την τρίτη συνάντησή τους, μετά από αυτές στο Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία το προηγούμενο έτος, όταν και οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην αποφυγή ενός ατυχήματος στην περιοχή της Συρίας, όπου και οι δύο πλευρές πραγματοποιήσουν ξεχωριστές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Από τα τέλη του 2015, η Ουάσιγκτον και η Μόσχα έχουν δημιουργήσει μία γραμμή επικοινωνίας η οποία στοχεύσει στην αποτροπή συγκρούσεων, ώστε να μην υπάρξει κάποια ακούσια επίθεση στις βάσεις τους ή να μην πραγματοποιηθεί κάποια επιχείριση σε κοινό εναέριο χώρο.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η γραμμή επικοινωνίας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, αν και είναι ατελής, έχει αποτρέψει ορισμένες συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία.
Όπβς ανέφερε ο εκπρόσωπος του Dunford, οι δύο πλευρές «θα συζητήσουν την αποκλιμάκωση των επιχειρήσεων του Συνασπισμού και της Ρωσίας στη Συρία και θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθσε ότι οι δύο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων θα συζητήσουν για «την τρέχουσα κατάσταση της διεθνούς ασφάλειας τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες βασικές περιοχές παγκοσμίως».
Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Φιλανδίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο χωρών, οι αρχηγοί των ΗΠΑ και της Ρωσίας αναμένεταια να έχουν νωρίτερα ξεχωριστές συναντήσεις με τον φιλανδό ομόλογό τους, Jarmo Lindberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης