Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Κανονικά η δόση του 1 δις ευρώ του ESM στις 15/6 – Καθυστέρηση λόγω τυπικής εκκρεμότητας

Τσακαλώτος: Κανονικά η δόση του 1 δις ευρώ του ESM στις 15/6 – Καθυστέρηση λόγω τυπικής εκκρεμότητας
Έπεισε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ για το πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών
Η εκταμίευση της υποδόσης από τον ESM καθυστέρησε λόγω μιας τυπικής εκκρεμότητας αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 15 Ιουνίου δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ενημέρωση που έκανε σε βουλευτές των ΑΝΕΛ ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και της ψήφισης του την επόμενη εβδομάδα.
«Είναι πολύ εύκολο νομοσχέδιο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας ότι οι βουλευτές θα το υπερψηφίσουν.
«Όλοι έχουν τον προβληματισμό τους αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ αλλά οι αυξήσεις είναι πολύ περιορισμένες» είπε ο κ.Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ θα έρθει με νομοτεχνική βελτίωση στις αρμόδιες επιτροπές της ΒΟυλης την Δευτέρα ή την Τρίτη.
Αναφορικά με το θέμα των συντάξεων επανέλαβε αυτό που είπε και λίγες ημέρες νωρίτερα  στην ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ήμουν περιεκτικότατος και συνοπτικοτατος» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, αποκλείοντας κάθε συζήτηση για περικοπή των συντάξεων αυτή την ώρα.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης, απο τους ΑΝΕΛ, επισήμανε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τους ενημέρωσε αναλυτικά και τους έπεισε με την αισιοδοξία που εξέφρασε.
«Τα πράγματα θα αλλάξουν μετά την έξοδο από το μνημόνιο, βγαίνουμε από την επιτροπεία αλλά θα υπάρχει εποπτεία» τόνισε ο κ.Τσακαλώτος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Χρ. Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης