Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (Γερμανία): Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη ενόψει των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ

Altmaier (Γερμανία): Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη ενόψει των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ
Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί η σύνοδος κορυφής των G7
Έκκληση προς τις χώρες της Ευρώπης να παραμείνουν ενωμένες απέναντι στις αυξημένες εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ απηύθυνε σήμερα (8/6) ο γερμανός Οικονομίας, Peter Altmaier, τονίζοντας ότι δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί η σύνοδος κορυφής των G7 η οποία ξεκινάει στον Καναδά αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι «έχουμε μία σοβαρή κατάσταση, όχι απλά από τη χθες ή από σήμερα το πρωί, αλλά κατά τις τελευταίες εβδομάδες», υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ευρωπαϊκής ενότητας τόσο στο ελεύθερο εμπόριο όσο και στα οικονομικά συμφέροντα, ιδιαίτερα μετά τους δασμούς που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε ΕΕ, Μεξικό και Ιαπωνία.
Η σύνοδος κορυφής των G7 έρχεται σε μία περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους, με τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου να έχει γίνει πλέον ιδιαίτερα ορατός.
Παράλληλα, σημαντικές εντάσεις έφερε και η απόφαση του Trump να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση, προαναγγέλοντας παράλληλα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αντιασταθεί εδώ και καιρό στην επιβολή των δικών της δασμών (σε βάρος των ΗΠΑ), αλλά έχει δείξει ότι θα το έκανε εάν δεν της έμενε άλλη επιλογή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον διάλογο με τις ΗΠΑ, «εάν και οι δύο ήταν πρόθυμες να κάνουν παραχωρήσεις», παρά το γεγονός ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σημάδο προς το παρόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης