Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τις πυρηνικές δοκιμές στις ειρηνευτικές συνομιλίες: Πως εξηγείται η αλλαγή στάσης της Β. Κορέας

Από τις πυρηνικές δοκιμές στις ειρηνευτικές συνομιλίες: Πως εξηγείται η αλλαγή στάσης της Β. Κορέας
Οι ειδικοί «ερμηνεύουν» την αλλαγή στάσης της Βόρειας Κορέας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα
Στα «δώρα» από τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη προσβλέπει ο Kim Jong Un ενόψει της συνάντησης του με τον Donald Trump στις 12 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το CNBC, ενώ οι περισσότεροι στη διεθνή κοινότητα επαίνεσαν το γεγονός ότι ξεπεράστηκε το αδιέξοδο, έπειτα από χρόνια επαναλαμβανόμενων πυρηνικών δοκιμών, οι προθέσεις του Kim περιβάλλονται από έντονο σκεπτικισμό.
Οι ειρηνευτικές προσπάθειες «αντιπροσωπεύουν το επόμενο βήμα στην επίθεση γοητείας της Βόρειας Κορέας το 2018» επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα του Miha Hribernik της Verisk Maplecroft.
«Εάν οι εμπειρίες του παρελθόντος σημαίνουν κάτι, ο Kim Jong Un ελπίζει να αποσπάσει μια χαλάρωση των κυρώσεων ή μια άλλη βοήθεια εκδηλώνοντας την προθυμία να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα» αναφέρεται τονίζοντας ότι η οικονομία της Βόρειας Κορέας επιβαρύνεται από τις κυρώσεις.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται η διακοπή των συνομιλιών εάν η Πιονγιάνγκ δεν καταφέρει να αποσπάσει σημαντικές παραχωρήσεις.
Η κυβέρνηση του Clinton υποσχέθηκε στην Πιονγιάνγκ προμήθεια βαρέως πετρελαίου και την κατασκευή αντιδραστήρων ελαφρού ύδατος, αλλά όλα αυτά ολοκληρώθηκε εν μέρει ή καθόλου, δήλωσε ο Leonid Petrov από το Australian National University.
Ως αποτέλεσμα, «η Βόρεια Κορεά ανέστειλε εν μέρει τα πυρηνικά και τα πυραυλικά της προγράμματα και τα επανέλαβε όταν κατέστη σαφές ότι η κυβέρνηση του George W. Bush δεν θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις», πρόσθεσε ο Petrov.

Τι θέλει τώρα η Κορέα;

Αυτή τη φορά, η Kim θα μπορούσε να ζητήσει κάτι ακόμα μεγαλύτερο από βοήθεια, είπε ο Kyle Ferrier από το Korea Economic Institute of America.
Η απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Νότια Κορέα είναι από καιρό ένα βορειοκορεατικό προαπαιτούμενο για την ειρήνη, αλλά αυτό το ζήτημα δεν θα αναδειχθεί στη συνάντηση της 12ης Ιουνίου, δήλωσε ο υπουργός άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, James Mattis, νωρίτερα αυτό το μήνα.
«Είναι πιθανό, ο Kim Jong Un να προσπαθήσει να τα έχει όλα.
Λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει για το πυρηνικό πρόγραμμα, ο Kim φαίνεται σαν εισέρχεται σε διαπραγματεύσεις καλή τη πίστει, ενώ γνωρίζει ότι θα ζητήσει ένα αδύνατο αντάλλαγμα» επισημαίνει ο Ferrier.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης