Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στη Wall Street εν όψει G7 - Στο επίκεντρο οι εμπορικές εντάσεις

tags :
Οριακές απώλειες στη Wall Street εν όψει G7 - Στο επίκεντρο οι εμπορικές εντάσεις
Με οριακή πτώση άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, εν όψει της Συνόδου Κορυφής των G7 στον Καναδά
Με οριακή πτώση άνοιξαν σήμερα (8/6/2018) οι δείκτες της Wall Street, με τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ να κλιμακώνονται, εν όψει της Συνόδου Κορυφής των G7 στον Καναδά.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρεί κατά 0,1% στις 25.209 μονάδες, o S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.764 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα στις 7.603 μονάδες.


Σημειώνεται ότι χθες, ο Nasdaq δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, λόγω σημαντικών απωλειών στον τεχνολογικό κλάδο, με τις μετοχές των Facebook και Netflix να υποχωρούν κατά 1,5%.
Οι τεχνολογικές μετοχές παραμένουν σήμερα υπό πίεση, με την Amazon να υποχωρεί κατά 0,5%, τη Netflix να σημειώνει πτώση 0,3%, την Alphabet, μητρική της Google, να διαπραγματεύεται στο -0,4% και την Apple να καταγράφει απώλειες 1,5%, ενώ το Facebook προσπαθεί να ανακάμψει, σημειώνοντας άνοδο 0,4%.
Οι συνομιλίες στη Σύνοδο των G7 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα τεταμένες, με την αντιπαράθεση να αναμένεται να εστιαστεί στην πολιτική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σε θέματα εμπορίου και συγκεκριμένα, στην επιβολή δασμών στην εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου.
Ήδη τον τόνο φρόντισε να δώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος με μηνύματα του στο twitter επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού του Καναδά, Justin Trudeau, και κατά του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Συγκεκριμένα, ο Trump κατηγόρησε τον Καναδά, τη Γαλλία και γενικότερα την ΕΕ ότι επιβάλλουν «τεράστιους δασμούς» και εγείρουν μη νομισματικούς φραγμούς στο εμπόριο.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Broadcom υποχωρεί κατά 3%, παρά τα κέρδη - μαμούθ που ανακοίνωσε χθες.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη 3,7 δισ. δολ., για τους τρεις πρώτους μήνες του 2018, από 440 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεικτές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, δεχόμενες πιέσεις από την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, καθώς και το ενδεχόμενο ανόδου της παραγωγής του ΟΠΕΚ κατά τους ερχόμενους μήνες.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το Brent υποχωρεί κατά 0,6% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,9 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο στα 66 δολ. ανά βαρέλι.
Οι περικοπές των χωρών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, σε συνδυασμό με την απροσδόκητη πτώση στις εξαγωγές της Βενεζουέλας, οδήγησε το τελευταίο διάστημα σε μία απότομη άνοδο στις τιμές του «μαύρου χρυσού», γεγονός που αιφνιδίασε τις μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία να εξετάζουν το ενδεχόμενο ανόδου της παραγωγής τους κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να αποτρέψουν ένα ενδεχόμενο έλλειμμα στην ενεργειακή αγορά.
Παράλληλα, η παραγωγή στις ΗΠΑ παραμένει αυξημένη, καθώς πλέον βρίσκεται σε νέα πολυετή υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στα 10,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης