Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Δεν θέλουμε να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ με το πιστόλι στον κρόταφο - Tusk: O Trump περιφρονεί την παγκόσμια τάξη

Juncker: Δεν θέλουμε να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ με το πιστόλι στον κρόταφο - Tusk: O Trump περιφρονεί την παγκόσμια τάξη
Ο Juncker υπογράμμισε πως δεν συμφωνούν όλοι με τον Trump, που πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν τύχει άδικης αντιμετώπισης στο εμπόριο
Απαισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι Jean-Claude Juncker και Donald Tusk στις πρώτες τους δηλώσεις από τη Σύνοδο των Επτά μεγαλύτερων ανεπτυγμένων οικονομιών (G7), που ξεκινά σήμερα (8/6/2018) στον Καναδά, εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δήλωσε πως η ΕΕ δεν θέλει να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ με «το πιστόλι στον κρόταφο», κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της G7, που διεξάγεται σε τεταμένο κλίμα εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου προέδρου και των εταίρων του.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως μπορεί ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, να πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν τύχει άδικης αντιμετώπισης στο εμπόριο, ωστόσο άλλοι έχουν διαφορετική άποψη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, προειδοποίησε νωρίτερα ότι οι συζητήσεις στη Σύνοδο των G7 θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολες.
Όπως εξήγησε, οι ΗΠΑ και οι υπόλοιπες χώρες των G7 εξακολουθούν να διαφωνούν σχετικά με τις κυρώσεις κατά του Ιράν και το εμπόριο, ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περισσότερα που ενώνουν την G7.
Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα τα ευρωπαϊκά μέλη της Ομάδας των G7 θα έχουν πλήρως ενωμένη θέση σε όλα τα ζητήματα.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατηγόρησε τον Trump ότι «δεν υπολογίζει» την παγκόσμια τάξη.
«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, εντούτοις, είναι που βλέπω πως η παγκόσμια τάξη, η οποία βασίζεται σε κοινούς κανόνες, αποτελεί αντικείμενο περιφρόνησης όχι από τους συνήθεις υπόπτους, αλλά, προς έκπληξη, από τον βασικό αρχιτέκτονα και εγγυητή της: τις ΗΠΑ», επεσήμανε.

Συνεχής ενημέρωση...
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης