Τελευταία Νέα
Οικονομία

Corriere Della Sera: Η Ιταλία δανείζεται ακριβότερα από την Ελλάδα στα έντοκα

Corriere Della Sera: Η Ιταλία δανείζεται ακριβότερα από την Ελλάδα στα έντοκα
Η Ελλάδα πούλησε έντοκα γραμμάτια με επιτόκιο 0,89% και η Ιταλία με επιτόκιο 1,213%!
Η αρνητική στάση των αγορών έναντι της Ιταλίας καθίσταται απόλυτα φανερή από πρόσφατη έκδοση έντοκων γραμματίων, για τα οποία η χώρα κλήθηκε να πληρώσει υψηλότερο επιτόκιο από την Ελλάδα, όπως τονίζει δημοσίευμα της Corriere Della Sera.



Την προηγούμενη εβδομάδα η Ιταλία προχώρησε σε έκδοση εντόκων γραμματίων (διάρκειας 183 ημερών), συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ, για τα οποία η απόδοση διαμορφώθηκε, κατά μέσο όρο, στο 1,213% (η υψηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2013).
Ανάλογα έντοκα γραμμάτια (διάρκειας 183 ημερών) στο ίδιο διάστημα πούλησε και η Ελλάδα, με τη μέση απόδοση να φθάνει στο 0,85% (η χαμηλότερη από τον Οκτώβριο του 2009).
 

Με απλά λόγια οι επενδυτές θεωρούν ότι, βραχυπρόθεσμα, η ιταλική οικονομία είναι πιο ριψοκίνδυνη από την ελληνική, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και 11 χρόνια.
Σαφώς η πιο κρίσιμη στιγμή για την ιταλική οικονομά θα καταφθάσει την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς στις 13 Ιουνίου 2018 θα υπάρξει πώληση ομολόγων συνολικού ύψους 5,75 δισ ευρώ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι αποδόσεις θα… εκτοξευθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης