ΕΤΕ: Μοναδική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική από την Gongbao - Πιθανό το IPO - Επιβεβαίωση BN

ΕΤΕ: Μοναδική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική από την Gongbao - Πιθανό το IPO - Επιβεβαίωση BN
ΕΤΕ: Μοναδική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική από την Gongbao - Πιθανό το IPO - Επιβεβαίωση BN
Την επιβεβαίωση ότι η μόνο η κινεζική Gonbao κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και το γεγονός ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας μετά από αυτή την εξέλιξη εξετάζει και το ενδεχόμενο μιας Δημόσιας Προσφοράς για τον ασφαλιστικό βραχίονα του ομίλου -επιβεβαιώνοντας πλήρως δημοσίευμα του bankingnews.gr- αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τραπεζικός όμιλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΤΕ

Αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι παρέλαβε και θα εξετάσει μία δεσμευτική προσφορά από τον κινέζικο Όμιλο εταιρειών Gongbao.
Πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της.
Οι ιστορικές αξίες και ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου της ΕΤΕ στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος επιβάλουν την εξέταση όλων των βέλτιστων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς.
Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη DGComp, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
H Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.

Τι έγραφε νωρίτερα το bankingnews.gr

Ναυαγεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - Δεν περνάει η πρόταση της Gongbao, αποχώρησε η Fosun, λόγω Folli Follie και ρήτρας

Η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής οδηγείται σε ναυάγιο καθώς η μη συμμετοχή της Fosun σε συνδυασμό με την πρόταση της Gongbao (Shanghai Gongbao Business Consulting) δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία.
Η Gongbao κατέθεσε πρόταση εξαγοράς του 75% με τίμημα περίπου 618 με 645 εκατ. ευρώ με βάση ορισμένες πληροφορίες... ωστόσο η σύνθεση της πρότασης της είναι μάλλον απίθναο να γίνει αποδεκτή.
Η Εθνική τράπεζα δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακυρώσει την διαδικασία και να επανασχεδιάσει την στρατηγική της.
Η μόνη ρεαλιστική λύση για την Εθνική Ασφαλιστική είναι IPO εισαγωγή και διάθεση μέσω του ελληνικού χρηματιστηρίου με ταυτόχρονη αύξηση κεφαλαίου του 51% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η κινεζική Fosun δεν συμμετείχε στην διαδικασία για δύο λόγους:
1) Είχε θέσει ως ρήτρα ότι δεν θα δεχθεί άλλο υποψήφιο στην διαδικασία μετά την ακύρωση της EXIN.
Μάλιστα η Fosun είχε αναφέρει ότι η Εθνική πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον δεύτερο στην διαδικασία πλειοδοσίας δηλαδή την Fosun και όχι να δημιουργήσει συνθήκες διαγωνιστικής διαδικασίας με την Gongbao.
2) O δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τις δυσμενείς εξελίξεις στην Folli Follie.

 www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS