Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με πληθωρισμό 25.000% η Βενεζουέλα στρέφεται στο bitcoin

Με πληθωρισμό 25.000% η Βενεζουέλα στρέφεται στο bitcoin
Με πληθωρισμό 25.000% η Βενεζουέλα στρέφεται στο bitcoin
Το ενδιαφέρον των κατοίκων της Βενεζουέλας για την αγορά Bitcoin αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, αναφέρει το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Criptonoticias.
Η Βενεζουέλα γνώρισε την πρώτη της έκρηξη bitcoin στις αρχές του 2017, όταν καταγράφηκε όγκος ρεκόρ 805 bitcoins που ανταλλάχθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα.




Μετά από αυτό, το επίπεδο ενδιαφέροντος για τα κρυπτονμίσματα στη Βενεζουέλα μειώθηκε, συμπίπτοντας με την πτώση του όγκου συναλλαγών στα χαμηλά των αγοραπωλησιών 150 bitcoins ανά εβδομάδα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Criptonoticias, από τις αρχές μέχρι τα μέσα του 2018, οι επενδύσεις σε Bitcoin αυξήθηκαν και πάλι στη Βενεζουέλα, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του LocalBitcoins.
Ο όγκος του τοπικού νομίσματος bolivar προς το Bitcoin αυξήθηκε κατά 138% από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2018 και κατά 39% περισσότερο από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2018.
Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, περίπου 4,9 τρισ. bolivar δαπανήθηκαν για αγορά bitcoins, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου ο όγκος αυξήθηκε κατά 40,8% στα 6,9 τρισ. bolivar.
Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Bitcoin οφείλεται στον υπερπληθωρισμό που υπάρχει στη Βενεζουέλα.
Καθώς η τιμή του bolivar συνεχίζει να υποχωρεί, στα τέλη Μαΐου του 2018 ο υπερπληθωρισμός στη Βενεζουέλα ξεπέρασε το 25.000%, σύμφωνα με το Forbes.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης