Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κίνα και JPMorgan ώθησαν χαμηλότερα το πετρέλαιο - Απώλειες 1,2% για το Brent και 0,3% για το αμερικανικό αργό

Κίνα και JPMorgan ώθησαν χαμηλότερα το πετρέλαιο - Απώλειες 1,2% για το Brent και 0,3% για το αμερικανικό αργό
Στα 76,3 δολ. το Brent και στα 65,7 δολ. το αμερικανικό αργό
Οι ανησυχίες για την πτώση στην κατανάλωση πετρελαίου στην Κίνα αλλά και έκθεση της JPMorgan στην οποία η αμερικανική τράπεζα προχωρά σε υποβάθμιση της εκτιμήσής της για το εμπόρευμα ήταν αρκετές για να οδηγήσουν σε υποχώρηση τις αγορές μαύρου χρυσού.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2018 για το Brent υποχώρησε 1,2% για να διαμορφωθεί στα 76,36 δολάρια, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) αποδυναμώθηκε 0,3% στα 65,74 δολάρια.
Η JPMorgan υποβάθμισε την εκτίμησή της για το πετρέλαιο, καθώς αναμένει ότι η μέση τιμή για το WTI θα διαμορφωθεί φέτος στα 62,20 δολάρια δηλαδή κατά τρία δολάρια χαμηλότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση της τράπεζας.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβάθμιση «διοχετεύθηκε» στην αγορά μέσω traders και όχι μέσω «κανονικής» έκθεσης της JPMorgan, η οποία, μάλιστα, όπως αναφέρει το CNBC δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει το γεγονός.
Την ίδια ώρα η κατανάλωση πετρελαίου στην Κίνα εμφάνισε ενδείξεις υποχώρησης, καθώς οι εισαγωγές Μαίου έφθασε στα 39,05 εκατ. τόνους ή 9,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, υποχωρώντας από τα 9,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως που είχαν αγγίξει τον Απρίλιο 2018.



Επίσης νέα αύξηση, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (8/6/2018) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα (έως 8/6) κατά μία, στις 862, από 861 την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκε επίσης κατά μία, στις 198, έναντι των 197 της προηγούμενης εβδομάδας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά δύο, στις 1.062, από 1.060 την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης