Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Επιστολή 14χρονου μαθητή σε Zaev: Για ποιους λόγους είναι ανήκουστο να ονομαστεί η χώρα σας «Μακεδονία»

tags :
Επιστολή 14χρονου μαθητή σε Zaev: Για ποιους λόγους είναι ανήκουστο να ονομαστεί η χώρα σας «Μακεδονία»
Επιστολή 14χρονου μαθητή σε Zaev: Για ποιους λόγους είναι ανήκουστο να ονομαστεί η χώρα σας «Μακεδονία»
Αξιότιμε Κύριε Zaev,

Λαμβάνω την τιμή να σας γράψω αυτήν την επιστολή, καθώς από καιρό έχω διακρίνει τις αλυτρωτικές διαθέσεις που επιδεικνύει η χώρα σας έναντι της δικής μας, βάσει των οποίων αποσκοπείτε στο να ονομαστεί η χώρα σας «Μακεδονία», κάτι που ο οποιοσδήποτε Έλληνας δεν μπορεί να δεχθεί και να το επιτρέψει.
Γι’ αυτό κι εγώ, ως Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του,  σας γράφω, για να σας εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους είναι ανήκουστο κατά τη γνώμη μου να ονομαστεί η χώρα σας «Μακεδονία».
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, το πρόβλημα αυτό δεν είναι πρόσφατο αλλά έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.
Αρχικά, πιστεύω πως ξέρετε πολύ καλά ότι ο λαός σας εμφανίστηκε στην περιοχή της Μακεδονίας στα βυζαντινά χρόνια ως σλαβικός, ενώ οι ‘Έλληνες κατοικούσαν σ’ αυτήν την περιοχή πολλά χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού.
Επιπροσθέτως, εκείνοι οι άνθρωποι μιλούσαν Ελληνικά, είχαν ονόματα Ελληνικά, άρα ήταν Έλληνες.
Όπως μαθαίνουμε, εξάλλου, και από τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό Θουκυδίδη «βάρβαροι» ονομάζονταν όσοι δεν ήσαν Έλληνες.
Υπό την θεώρηση αυτή, όλες οι ιστορικές πηγές που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και όχι «βάρβαροι».
Και μάλιστα θα ήταν περίεργο να μην ήταν, καθώς η γενέτειρα των Ελλήνων, η Φθιώτιδα, βρισκόταν λίγα μόνο χιλιόμετρα νοτίως της Μακεδονίας.
Από τη Φθιώτιδα η ονομασία εξαπλώθηκε σε μεγάλη ακτίνα που συμπεριέλαβε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο. Θα ήταν πράγματι ανεξήγητο να εξαπλωθεί παντού εκτός από τις γειτονικές Ημαθία και Πιερία, οι οποίες βρίσκονταν -πάντως- πολύ πιο κοντά από ό,τι για π.χ. η Αθήνα.
Επιπλέον, μια αληθινά καταλυτική μαρτυρία, αναφορικώς με την εθνική υπόσταση των Μακεδόνων ως φύλου ελληνικού, βρίσκεται στον Ηρόδοτο, στον «πατέρα» της Ιστορίας, και συγκεκριμένα στην περιγραφή της πολεμικής προπαρασκευής για την μάχη των Πλαταιών (479 π.Χ.), που έθεσε οριστικό τέλος στις περσικές φιλοδοξίες για την κατάκτηση της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, τις παραμονές της μάχης, ο Αλέξανδρος ο Α’, υιός του Αμύντα και βασιλέως της Μακεδονίας, ακούσιος σύμμαχος του Μαρδόνιου, ως υποτελής των Περσών, προσέγγισε, κρυφά την νύχτα, τις αθηναϊκές προφυλακές και έδωσε στους στρατηγούς των Αθηναίων πολύτιμες πληροφορίες σε σχέση με το στρατηγικό σχέδιο του Μαρδόνιου.
Αυτό το έκανε, επειδή, όπως είπε, «ήταν και ο ίδιος Έλληνας και μάλιστα από παλιά γενιά και δεν θα ήθελε να δει την Ελλάδα υπόδουλη».
Παρακάλεσε, μάλιστα, σε περίπτωση νίκης, να ενδιαφερθούν οι Αθηναίοι και για τη δική τους απελευθέρωση.
Η αναφορά αυτή του Ηροδότου, δια στόματος μάλιστα του Αλεξάνδρου του Α’, προπάππου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι αναμφίβολα, πλήρης – δικανική θα λέγαμε – απόδειξη για το επίμαχο ζήτημα, το περί της καταγωγής δηλαδή του Αλέξανδρου και των Μακεδόνων.
Ακόμα, θα ήθελα, Κύριε Zaev, να μου εξηγήσετε, αφού σύμφωνα με σάς ο Μ. Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, πώς έλαβε ελληνική παιδεία, πώς πίστευε στο δωδεκάθεο που ήταν ελληνική θρησκεία, και το πιο σημαντικό, πως συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες που εκείνη την εποχή δεν ήταν δυνατό να αγωνισθείς παρά μόνον αν ήσουν αυθεντικός Έλληνας.
Απ’ ό,τι καταλαβαίνετε, λοιπόν, όλα τα ιστορικά στοιχεία συνηγορούν στο ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες.
Εξάλλου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο λαός σας ήρθε στα Βαλκάνια χίλια χρόνια μετά τον Μ. Αλέξανδρο.
Επίσης, οι γιουγκοσλαβικοί χάρτες του 1929-1939 δείχνουν ξεκάθαρα πως η περιοχή στην οποία διαμένετε λέγεται «Βαρντάσκα Μπανόβινα».
Επιπλέον, Κύριε Zaev, τέως πρόεδροι τις χώρας σας έχουν πει πως είμαστε Μακεδόνες αλλά Σλάβοι, και ακόμη απλοί πολίτες σας έχουν καταστρέψει ταμπέλες του αεροδρομίου που λέγεται «Μ. Αλέξανδρος».
Άρα, οι απαιτήσεις που εγείρετε έναντι της χώρας μας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εθνικιστικό παραλήρημα.
Και επειδή, Κύριε Zaev, έχουν υπάρξει Έλληνες που έχουν δώσει τα πάντα μέχρι και τη ζωή τους, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας κανένας πατριώτης δεν μπορεί να δεχθεί πως εσείς θα ονομάζεστε «Μακεδονία», καθώς για τα ιερά αυτά χώματα πολλοί Έλληνες έχυσαν το αίμα τους.
Τέλος, θα ήθελα να σας αναφέρω, πως σύμφωνα με την απογραφή που έγινε από τον Χιλμή Πασά το 1904, οι Έλληνες που κατοικούσαν στην περιοχή της Μακεδονίας ήταν πιο πολλοί και από τους Βουλγαρίζοντες και από τους Σέρβους και από τους Εβραίους αλλά και από τους Ρουμανίζοντες Βλάχους.
Επομένως, το ελληνικό στοιχείο κυριαρχούσε πάντοτε σ’ αυτήν την περιοχή.
Και, φυσικά, δεν μπορείτε να στηριχτείτε στο ότι το ΚΚΕ σάς είχε υποσχεθεί την Μακεδονία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα (1946-1949) , αφού οι περισσότεροι που πολεμούσαν τότε στον Δημοκρατικό Στρατό ήταν Αλβανοί και Γιουγκοσλάβοι.
Ανακεφαλαιώνοντας, θα ήθελα να σας επισημάνω πως κανένας Έλληνας που σέβεται την ιστορία της πατρίδας του δεν μπορεί να δεχτεί τις απαιτήσεις σας και μάλιστα είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων να αλλάξετε στο σύνταγμά σας το όνομα «Μακεδονία» γιατί, όπως εμείς, έτσι και εσείς, γνωρίζετε ασφαλώς πως η Μακεδονία ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!

Με εκτίμηση,
Νικόλας Μελάς
Μαθητής Β’ Γυμνασίου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης