Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως 1.700 ατόμων προχωράει η Alpha Bank - Τι ανέφερε 30/4 το BN

Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως 1.700 ατόμων προχωράει η Alpha Bank - Τι ανέφερε 30/4 το BN
Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως 1.700 ατόμων προχωράει η Alpha Bank - Τι ανέφερε 30/4 το BN
Σε εθελουσία έξοδο έως και 1.700 ατόμων προχωράει ιη Alpha Bank με στόχο να μειώσει τα λειτουργικά κόστη και να βελτιώσει την κερδοφορία της.
Συγκεκριμένα σχεδιάζει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως 1.700 ατόμων το οποίο περιλαμβάνει:
1. Τα ποσά που θα δοθούν είναι από 20.000 έως 150.000 ευρώ.
2. Μπόνους +5% στην αποζημίωση εάν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την πρώτη εβδομάδα που θα ξεκινήσει το πρόγρααμμα εθελουσίας εξόδου.

Τι έγραφε το bankingnews.gr στις 30/4/2018

Στη νέα τεχνολογική εποχή εισέρχεται  η Alpha  Bank.  
Η  διοίκηση της τράπεζας δείχνει αποφασισμένη να διαμορφώσει νέες σχέσεις  με τους πελάτες της, οι οποίες θα έχουν βάση  τις νέες τεχνολογίες που απαιτούν οι σύγχρονες τραπεζικές  εργασίες.
Σταδιακά  τα καταστήματα της τράπεζας εμπλουτίζονται με μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής που σκοπό έχουν να καταργήσουν τις συναλλαγές στο γκισέ.
Οι παραδοσιακές εικόνες με τις ουρές μπροστά από τα ταμεία της τράπεζας θα αποτελούν μακρινό παρελθόν καθώς ο πελάτης θα μπορεί να κάνει μόνος του τη συναλλαγή.
Στα πρώτα βήματα των αλλαγών οι υπάλληλοι της τράπεζας είναι δίπλα στον πελάτη που φθάνει στο αυτόματο μηχάνημα για να κάνει μία κατάθεση σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό όπως  και να πληρώσει λογαριασμούς υπηρεσιών όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα το νερό και τις υπηρεσίες της τηλεφωνίας.
Η διοίκηση της τράπεζας βάζει σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο θα είναι δελεαστικό για το προσωπικό της τράπεζας που βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από τη συνταξιοδότηση.
Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την εθελούσια έξοδο 1.700 ατόμων που αναλογεί σχεδόν στο 20% του συνολικού προσωπικού της τράπεζας.
Η στόχευση του προγράμματος είναι η ένταξη των υπαλλήλων που βρίσκονται πίσω  από τα γκισέ.
Οι ταμίες σιγά- σιγά φαίνεται ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στο ίδιο πόστο με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών που έρχονται στο τραπεζικό σύστημα.
Η διοίκηση της τράπεζας είναι αποφασισμένη να διαμορφώσει ένα πολύ καλό πακέτο κινήτρων για την αποχώρηση των υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εργαζόμενοι που είναι κοντά στη σύνταξη θα έχουν δύο επιλογές ή το συνδυασμό και των δύο επιλογών.
Η πρώτη είναι να λάβουν σε ρευστό τη συνολική αποζημίωση και η δεύτερη επιλογή είναι να  αποδεχθούν το 60%  των μικτών αποδοχών τους για τα  επόμενα  δύο χρόνια που θα περιλαμβάνει και την καταβολή των ασφαλιστικών  εισφορών χωρίς να πηγαίνουν στην  εργασία τους.
Ακόμη θα μπορεί να υλοποιηθεί ο συνδυασμός και των δύο επιλογών
Δηλαδή να λάβουν το 60% των αποδοχών όπως και «ζεστό» χρήμα.
Στη δεύτερη κατηγορία υπαλλήλων εντάσσονται οι διευθυντές και υποδιευθυντές καταστημάτων που να σημειωθεί βρίσκονται πολύ κοντά στη συνταξιοδότηση.
Επίσης πρόκειται για την κατηγορία υπαλλήλων που παρουσιάζουν υψηλές μηνιαίες μικτές αποδοχές που κυμαίνονται από 4.000 έως 5.000 ευρώ το μήνα.
Η διοίκηση της τράπεζας θέλει διακαώς να περπατήσει το πρόγραμμα και για το λόγο αυτό τρέχει πρόγραμμα αξιολόγησης του προσωπικού.
Οι διευθυντές βαθμολογούν την απόδοση των υπαλλήλων που τους κατατάσσουν σε κατηγορίες.
Στη βαθμίδα των πολύ καλών, των καλών, των υπαλλήλων με μέτριες επιδόσεις και σε αυτούς που βρίσκονται στην γκρίζα ζώνη, δηλαδή αν προτίθεται να ενταχθούν στη νέα εποχή.
Η γενική διεύθυνση προσωπικού έχει δώσει σαφές και αυστηρές οδηγίες στους διευθυντές που θα αξιολογήσουν το προσωπικό
Οι διευθυντές που έβαζαν ψηλή βαθμολογία στους υφισταμένους τους, είναι πολύ πιθανό να αξιολογηθούν εκ νέου.
Τέλος να σημειωθεί ότι το πακέτο κινήτρων αποχώρησης των υπαλλήλων περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση  με το συνολικό ποσό που θα δίνετε θα έχει άμεση σχέση με τα χρόνια υπηρεσίας του υπαλλήλου που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τις αποζημιώσεις ανά υπάλληλο υψηλότερα των 100.000 ευρώ και για ορισμένους να φθάνουν ακόμη και τις 150.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS