Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια ανοδικά κινήθηκε η Wall Street - Κέρδη 0,3% για Dow Jones και για S&P 500

tags :
Ήπια ανοδικά κινήθηκε η Wall Street - Κέρδη 0,3% για Dow Jones και για S&P 500
Με εβδομαδιαία κέρδη που ξεπέρασαν το 1% κινήθηκαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street
Συγκρατημένη άνοδο σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές διατήρησαν προσεκτική στάση, με δεδομένη την εν εξελίξει σύνοδο των ηγετών των Επτά Ισχυρότερων Χωρών του πλανήτη (G7), στην οποία η διάσταση απόψεων για θέματα διεθνούς εμπορίου είναι το λιγότερο διευρυμένη.
Η Σύνοδος δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες οιωνούς, με τον Γάλλο πρόεδρο, Em. Macron να μην διστάζει να δηλώσει ότι «δεν θα μας πείραζε να μείνουμε έξι», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν από το G7.
Πιθανώς εάν δεν υπήρχαν αυτές οι ανησυχίες οι αμερικανικές μετοχές να ακολουθούσαν καλύτερη πορεία κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 8/6.
Πάντως κατόρθωσαν να κλείσουν με εβδομαδιαία κέρδη που ξεπέρασαν το 1%.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 78 μονάδες ή 0,3% στι 25.320 μονάδες, με τις μετοχές των UnitedHealth και Home Depot να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη.
Στο 0,3% η άνοδος και για τον S&P 500 ο οποίος διαμορφώθηκε στις 2.778 μονάδες, με τον δείκτη του κλάδου σταθερών καταναλωτικών αγαθών να κινείται 1% υψηλότερα.
Στο 0,1% τα κέρδη για τον Nasdaq που έφθασε στις 7.645 μονάδες.
Θετική η πορεία και για τον δείκτη «φόβου» VIX, με ενίσχυση 0,6% στις 12,2 μονάδες.
Σημαντικές πιέσεις, με πτώση 1%, δέχθηκε η μετοχή της Apple, μετά από δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei ότι η αμερικανική εταιρεία έχει προειδοποιήσει τους προμηθευτές της ότι θα υπάρξει μείωση στις παραγγελίες.



Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη Dow Jones



Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη S&P 500



Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη Nasdaq




Μακροοικονομία

Στο 38,9% επί των ερωτηθέντων αυξήθηκε το ποσοστό των επενδυτών της Wall Street που δηλώνουν «bull», δηλαδή ποντάρουν σε άνοδο των τιμών για τα περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έρευνα (Investor Sentiment) που συντάσσει η AAII (American Association of Individual Investors).
Η επίδοση βελτιώθηκε κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω επταημέρου ιστορικών υψηλών στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, όπως και στον δείκτη χαμηλής κεφαλαιοποίησης Russell 2000.
Επίσης, η επίδοση αποτελεί την υψηλότερη που έχει παρατηρηθεί από τον Φεβρουάριο 2018, ενώ ξεπερνά οριακά τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 38,5%.
Σε αντίθετο κλίμα, το 26,7% (έναντι 26,3% μία εβδομάδα νωρίτερα) των ερωτηθέντων αναμένει υποχώρηση στις τιμές των μετοχών βραχυπρόθεσμα, όταν ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος διαμορφώνεται στο 30,5%.
Οι υπόλοιποι ερωτηθέντες, ήτοι 34,4%, παραμένουν ουδέτεροι.
Την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό έφθανε το 30,1%, έναντι μακροπρόθεσμου μέσου όρου της τάξεως του 31%.

Επιχειρήσεις

Η Bombardier ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τη χρήση της μονάδας εμπορικών αεροσκαφών, εξαιτίας της ολοκλήρωσης της συνεργασίας με την Airbus SE πριν από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.
Η εταιρεία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα στα 16,5-17 δισ. δολάρια για το 2018, και αναμένει τα ενοποιημένα ΕΒΙΤ να αυξηθούν μεταξύ 900 εκατ. δολαρίων-1 δισ. δολαρίων.
Κατά 6,5% αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμα η Philip Morris International, στα 1,14 δολάρια ανά μετοχή από τα 1,07 δολάρια.
Το νέο μέρισμα θα καταβληθεί στις 11 Ιουλίου, σε όσους κατείχαν μετοχές της εταιρείας στις 22 Ιουνίου.

Αναλύσεις

Την άποψη ότι η αμερικανική οικονομία είναι στον δρόμο της υπερθέρμανσης εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter, σε ομιλία στη Ρωσία.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Fed θα προχωρήσει σε τρεις ή τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2019.
«Η Fed ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμένει η αγορά» επεσήμανε ο ίδιος.
Τέλος, ο Buiter εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ιταλία δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης